Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > KTM

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 03.01.2024, 20:33   #1
tuzmen

Motocykl: RD03
tuzmen jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 17 godz 58 min 18 s
Domyślnie

No ja nie tragizuje tylko porównałem zabawę z nim z innymi sprzętami i wychodzi ze Valki mają trochę trudniej bo ciaśniej. Ale jakby dali jeden cm tu i dwa tam to by nie było tych problemów a sam sprzęt niczym by się nie różnił. Ogólnie to ta 11 podoba mi się okrotnie pod każdym względem.
Odnośnie rozrusznika ja mam typ sm17 a więc ten mały i słaby. Ale pasuje do niego sm13 bo od roku 15 go tam wsadzili. Okazuje się że sm13 to występuje w pierdylionie motocykli nie tylko w 1290 gdzie na allegro latają po 500zl. Taki sam jest w cbr 600 f2 i f3 za 50zl bo chodź sm13 to popularna konstrukcja to różni się mocowaniami w zależności kto tam to montował. Cbr ma to samo mocowanie
tuzmen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.01.2024, 21:41   #2
goral
GDANSK

goral's Avatar

Miasto: GDANSK
Motocykl: juz bez afryczki - niestety
goral jest na dystyngowanej drodze
Online: 7 godz 41 min 59 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał tuzmen Zobacz post
No ja nie tragizuje tylko porównałem zabawę z nim z innymi sprzętami i wychodzi ze Valki mają trochę trudniej bo ciaśniej. Ale jakby dali jeden cm tu i dwa tam to by nie było tych problemów a sam sprzęt niczym by się nie różnił. Ogólnie to ta 11 podoba mi się okrotnie pod każdym względem.
Odnośnie rozrusznika ja mam typ sm17 a więc ten mały i słaby. Ale pasuje do niego sm13 bo od roku 15 go tam wsadzili. Okazuje się że sm13 to występuje w pierdylionie motocykli nie tylko w 1290 gdzie na allegro latają po 500zl. Taki sam jest w cbr 600 f2 i f3 za 50zl bo chodź sm13 to popularna konstrukcja to różni się mocowaniami w zależności kto tam to montował. Cbr ma to samo mocowanie
goral jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.01.2024, 21:50   #3
Dubel
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał tuzmen Zobacz post
Dzięki za info.
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.01.2024, 22:45   #4
zimny
trampkarz emeryt

zimny's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Garwolin
Motocykl: F800GS ADV
Przebieg: za mały
zimny jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 53 min 6 s
Domyślnie

Również dzięki za objaśnienia. Mam obraz już co i jak.

W DL1000 mimo że V i do tego L-Twin 90 stopni to nie ma problemów dużych z dostępami a konstrukcja nader dopracowana i przemyślana z jednym ale...

...w moim obecnym do wymiany żarówki mijania trzeba wyjąć kokpit z zegarami może i jest to proste ale jednak. Nie chciałbym tego robić warunkach polowych w deszczu nocą.
zimny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania