Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Trochę dalej

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 06.08.2009, 11:56   #1
PARYS
Mam przerąbane :)

PARYS's Avatar

Miasto: WTA
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
PARYS jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 16 godz 13 min 57 s
Domyślnie

Michaś nie dość, że faktycznie Boka Kotorska jest fantastyczna, to jeszcze te twoje zdjęcia... max.
Potwierdzam, że rejon jest niesamowity. Co prawda mam duuuuużo zastrzeżeń do samej schwarzeneggro, inaczej zwanej Czarnodziurą to rejon jest zajebioza. Poza rejonami zurbanizowanymi jak Budva itede gdzie ruscy pobudowali hoteli gdzie popadnie i jak popadnie.
PARYS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.08.2009, 15:56   #2
Michasso

Michasso's Avatar

Miasto: Szczecin
Motocykl: RD07a
Michasso jest na dystyngowanej drodze
Online: 20 godz 54 min 14 s
Domyślnie

Noo niby w przewodniku można wyczytac wszystko, łącznie z cenami
Cena paliwa zbliżona do naszej, noclegi są tańsze niz w Chorwacji, ale przez to , że w samym Kotorze jest mało tanich noclegów, żądają 20euro od osoby za warunki na bardzo wysokim poziomie. Gdyby nie żona spałbym gdzie się da i trochę żałuję, że nie zgłębiłem tego tematu.
Spośród towarów, które napewno opłaca się kupować, to Czarnogórskie wino. Ja upodobałem sobie czerwony Vrnac i co wieczór przyjaźniłem się z jedną lub dwiema butelkami. Cena była niska, nie pamiętam dokładnie ile. Rozkosz wśród wytrawnych win za taką cenę
Ludzie często sprzedają oliwę z oliwek typu home made i za litr żądają 8 euro, przy czym można to cenę stargować. Opłaca się kupić, bo jest inna niż sklepowa.
Co jeszcze...
Wyżywienie nie należy do drogich, szczególnie jeśli nie jesteśmy nad wybrzeżem. Naleśniki 50centów, a owoce sprzedawane przy drodze o wiele taniej niż w Polsce. Nie raz pozwalaliśmy sobie na obiad w restauracji (na trasie) i było też dużo niżej niż w kraju.

Parys, dzięki za pochlebną opinię, fajnie, że się podoba.
Stary 07.08.2009, 00:45   #3
bigos

bigos's Avatar

Miasto: Żary / Strzelce Krajeńskie
Motocykl: RD03
Przebieg: 67 000
Galeria: Zdjęcia
bigos jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 16 godz 7 min 52 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Michasso Zobacz post
Gdyby nie żona spałbym gdzie się da i trochę żałuję, że nie zgłębiłem tego tematu.
Właśnie wróciłem z tamtych stron i próbowałem spać "gdzie się da".

Dojeżdżając do Podgoricy o zmroku chcieliśmy znaleźć camp zaznaczony na mapie między Fundina i Rudine. Po wspinaczce na 900 mnp okazało się, że to odludzie i wylądowaliśmy w ogródku ludzi, których zapytaliśmy o drogę (w pakiecie była kartoflanka, syr i kielich bimberku do kolacji).

W Ulcunj "naganiacze" wciągają na nocleg od samego wjazdu do miasteczka. Namiot + dostęp do łazienki za 6 EUR. Widać walkę o klienta.

Między Kotor i Tivat trzeba kawałek pojechać, aby trafić na pole namiotowe. Miejsce pod namiot jest za 7,50 EUR.

Cena benzyny to 0,95 EUR/l

Zasady Postowania