|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Szczecin
Motocykl: RD07a
![]() Online: 20 godz 54 min 14 s
|
![]()
Noo niby w przewodniku można wyczytac wszystko, łącznie z cenami
![]() Cena paliwa zbliżona do naszej, noclegi są tańsze niz w Chorwacji, ale przez to , że w samym Kotorze jest mało tanich noclegów, żądają 20euro od osoby za warunki na bardzo wysokim poziomie. Gdyby nie żona spałbym gdzie się da i trochę żałuję, że nie zgłębiłem tego tematu. Spośród towarów, które napewno opłaca się kupować, to Czarnogórskie wino. Ja upodobałem sobie czerwony Vrnac i co wieczór przyjaźniłem się z jedną lub dwiema butelkami. Cena była niska, nie pamiętam dokładnie ile. Rozkosz wśród wytrawnych win za taką cenę ![]() Ludzie często sprzedają oliwę z oliwek typu home made i za litr żądają 8 euro, przy czym można to cenę stargować. Opłaca się kupić, bo jest inna niż sklepowa. Co jeszcze... Wyżywienie nie należy do drogich, szczególnie jeśli nie jesteśmy nad wybrzeżem. Naleśniki 50centów, a owoce sprzedawane przy drodze o wiele taniej niż w Polsce. Nie raz pozwalaliśmy sobie na obiad w restauracji (na trasie) i było też dużo niżej niż w kraju. Parys, dzięki za pochlebną opinię, fajnie, że się podoba.
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Żary / Strzelce Krajeńskie
Motocykl: RD03
Przebieg: 67 000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 dni 16 godz 7 min 52 s
|
![]() Cytat:
Dojeżdżając do Podgoricy o zmroku chcieliśmy znaleźć camp zaznaczony na mapie między Fundina i Rudine. Po wspinaczce na 900 mnp okazało się, że to odludzie i wylądowaliśmy w ogródku ludzi, których zapytaliśmy o drogę (w pakiecie była kartoflanka, syr i kielich bimberku do kolacji). W Ulcunj "naganiacze" wciągają na nocleg od samego wjazdu do miasteczka. Namiot + dostęp do łazienki za 6 EUR. Widać walkę o klienta. Między Kotor i Tivat trzeba kawałek pojechać, aby trafić na pole namiotowe. Miejsce pod namiot jest za 7,50 EUR. Cena benzyny to 0,95 EUR/l
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dla tych co chcą sami... | Pastor | Wszystko dla Afryki | 37 | 15.05.2014 01:17 |
Albania - pytanie do tych co byli | STRUś | Przygotowania do wyjazdów | 17 | 23.11.2011 23:30 |
A produkty tych Panow ktos zna? | Boski-Kolasek | Wszystko dla Afryki | 22 | 14.01.2011 22:19 |