![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Chojnice
Motocykl: RD07a
![]() Online: 5 dni 1 godz 53 min 31 s
|
![]()
No właśnie, chciałem dopytać jeszcze bo na na zagranicznym forum UK, właśnie ludzie piszą, że takie luzy mają, po 10 mm i to jest w normie, wychodzi na to, że wiele motocykli ma tak luźny napęd pompy. Zatem chyba go zostawię.
Mam jeszcze dwa pytania. 1) Czy możemy sprawdzić sensownie stan łożyska głównego, na którym oparty jest koszt sprzęgłowy? To w karterze, nie to igiełkowe. Oczywiście bez rozpoławiania silnika. Podejrzewam, że odpowiedź jest przecząca, lecz może ktoś ma jakiś trick. 2) Łożysko igiełkowe - jak sprawdzić? Cały kosz ma niewielki luz poprzeczny, także wygląda, że nie jest wybite - ale może warto zmienić? Zaglądam tylko do środka dlatego, że denerwuje mnie klekotanie i chcę tam wprowadzić 'forumowa' przeróbkę. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kat 990 sprzęgło | Pawel_z_Jasla | KTM | 29 | 30.04.2020 14:08 |
Jęczące sprzęgło | krzeszu | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 3 | 21.07.2016 12:38 |
Sprzęgło | vinc18 | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 8 | 02.01.2014 15:33 |
Ślizga się sprzęgło. | JarekAT | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 15 | 20.09.2008 19:59 |
Dziwne sprzegło | R2D2 | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 11 | 20.08.2008 19:57 |