Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 30.09.2008, 12:53   #1
newrom
heu ?

newrom's Avatar

Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
newrom jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał petrosbike Zobacz post
A to dlaczego? ano dlatego że nie wierze w te 50%, 60% i inne procenty gdyż halogen to halogen i cuda się z niego nie wyciśnie - natomiast te motovision jako jedyne sa sprzedawane w poważnych niemieckich sklepach
Halogen to halogen powiadasz ? A co się stanie jeśli w halogenie zmienisz średnicę, ksztalt czy długość żarnika ? A jeśli zmienisz mieszankę gazu ?
W motovision wierze tak samo jak w darmowe kredyty i olej motocyklowy. A co do +50 czy coś w ten deseń to jakiś czas temu one wszystkie miały oznaczenie 'not for road use', może się zmieniło (ale nie sądzę).
Z zupełnie innej mańki to w ich wypadku liczy się efekt dla oka, pisałem już o bardzo dużym kontraście, ciemności tuż poza obrębem światła i samooślepianiu we mgle.
A na koniec, wierzysz Niemcom ? No to kup xenon od Touratecha :-D

Pozdr
newrom
Stary 30.09.2008, 19:46   #2
petrosbike

petrosbike's Avatar

Miasto: Łęczyca
Motocykl: nie mam AT jeszcze
petrosbike jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 godz 21 min 59 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał newrom Zobacz post
Halogen to halogen powiadasz ? A co się stanie jeśli w halogenie zmienisz średnicę, ksztalt czy długość żarnika ? A jeśli zmienisz mieszankę gazu ?
W motovision wierze tak samo jak w darmowe kredyty i olej motocyklowy. A co do +50 czy coś w ten deseń to jakiś czas temu one wszystkie miały oznaczenie 'not for road use', może się zmieniło (ale nie sądzę).

A na koniec, wierzysz Niemcom ? No to kup xenon od Touratecha :-D
Co sie stanie jak zmienimy wymiary żarnika? nie wiem napewno ale zmieni sie kształt i kierunek strumienia pewnie.

Motowision ma podobno +40% - czy tak jest napewno to trudno zmierzyc-częśc odczucia jest subiektywna.
Akurat motovision ma aprobate CE a jesli cos na niemcy ma certyfikat to ma napewno- tam ściemy sie nie uznaje- dletego niemcom( w tych sprawach oczywiście) akurat wierzę.
Touratech+xenon - nie znam tematu to sie nie wypowiadam.
petrosbike jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30.09.2008, 23:56   #3
rambo

rambo's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
rambo jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
Domyślnie

ja myśle że nawet 5x GT150 nie da rady dobremu xeno-zeno nowi. ale róbta test i obczajajcie.
takie gt150 też można delikatnie wyżej ustawiac jak zwykłe czy jakieś nie markowe żarówki bo: świecą te 20 metrów dalej(moje odczucie) dwa, że mają ładnie i precyzyjne wyciętą linie światła (sprawdzane i porównywane na przeglądach moich 5 pojazdów z H4) i nikogo nie oślepimy. trochę prób i błędów i bedzie OK. Jak narazie AT na 2X gt150 pomimo że mają +50% a takie extreme power od Filipsa maja 80%, to powert2night (gt150 swiecą jaśniej nie wiem nawet czy nie zajasno, o czym też pisałem) swiecą lepiej choć mają -30% światła do extremów np generalnie AT ma lepsze światła niż Viadradero 04, Galaxy99, Primera94, i Panda07. Wszystko H4

PS: nie do końca to przepisowe bo mam starą siódemke, która jak niektórzy pewnie wiedzą ma jeden reflektor HR a drugi HCR ( nie mylić z HRC w technologi rejli ) co za tym idzie ten 1 wali symetrycznie co u nas zabronione.

PS2 jak żarówkaH4 jest 12V i ma 55/60W to nie może miec emblematu "do not use in europe"
rambo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania