![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kościelec
Motocykl: RD04
![]() Online: 5 dni 12 godz 17 min 11 s
|
![]()
Dzięki za dobre słowo i cieszę się, że moja na kolanie zrobiona przyczepka się Wam podoba.
Przegub kardana jest z poloneza.Założyłem nowy krzyżak i zwiększyłem mu zakres wychyleń.Oryginalnie jest za mały i ograniczał by skręt. Przy ciasnym skręcie mógłby się wyłamać, co daleko od domu nie byłoby za przyjemne i bezpieczne. Zaprzęgiem zawracam na zwykłej sześciometrowej drodze. Podwozie, a właściwie cała konstrukcja musi mieć odpowiednią sztywność. Można to osiągnąć wieloma sposobami.W moim rozwiązaniu część sił od zaczepu przenosi nadwozie. Ramę wyspawałem z profili 20x20x2mm.W zupełności takie wystarczą. Najważniejszą sprawą jest bezluzowe połączenie zestawu i resorowanie. W moim rozwiązaniu pracuje amorek z tłumieniem olejowym i z regulacją napięcia sprężyny. Na początku chciałem zastosować do amortyzacji elementy gumowe, jednak z powodu braku regulacji pomysł zarzuciłem. Moja inspiracja: ![]() ![]() Budujcie koledzy przyczepki.Na dalekie przeloty komfot niesamowity. Mając przyczepkę można wszystko zabrać, co jest potrzebne dla dwóch osób na taką wyprawę.Do moich kufrów wchodzą tylko buty na deszcz i przeciwdeszczówki dla dwóch osób ![]() |
![]() |
![]() |