|
![]() |
#1 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jan 2018
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 dni 21 godz 25 min 47 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Na stronie 46-tej napisałem jak to kawał świata od domu rozleciał mi się zaczep od plastiku. Po serwisie na 1000 km gdzie filtra powietrza się nie wymienia a co za tym idzie nie ma potrzeby ściągać tego plastiku. Abstrachując od tego co ASO z tym zrobi oraz zakładając, że następny serwis chciałbym tez u nich (po 12 tyś) co radzicie. Przecież to jakaś paranoja żeby stać nad mechanikiem i sprawdzać jakim momentem dokręca śruby.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jan 2018
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 dni 21 godz 25 min 47 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: Tarnowo Podgórne
Motocykl: ATAS
![]() Online: 2 dni 16 godz 20 min 41 s
|
![]()
Zawory i synchro przepsutnic też? Też nie ufam mechanikom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
A. Na gwarancji rób w serwisie dla stempla i świętego spokoju. Po serwisie sprawdź sam najważniejsze punkty. To niestety nie zadziała dla tematów jak luzy zaworowe bo to kupa roboty by sprawdzić.
B. Po gwarancji albo i w trakcie rób u sprawdzonego mechanika - ale Ci są jak dinozaury, albo wymarli albo stoi kolejka bo się żywy ostał... C. Rób sam - może do Ciebie też się kolejka ustawi. 😉 Generalnie z moto nowymi jest taki problem, że serwisowanie wymaga wiedzy, narzędzi i doświadczenia i stad mamy ciągle problemy - czy to honda, bmw czy harley - za dużo zależy od człowieka. W nowszych samochodach producenci stopniowo eliminują słabe ogniwo, serwisanta - hydrauliczna regulacja luzu zaworów, przeglądy co 30kkm, zostaje olej, filtr powietrza i klocki plug&play. Po 3 latach i 100kkm to już stare auto, a mechanika prawie nie widziało. Po 100kkm moja NAT będzie w połowie wymieniona ;-). No ale nikt nie obiecywał, że hobby czy pasja są tanie. Podobno szydełkowanie jest tańsze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Muszę się nad tym solidnie zastanowić. BMW serwisowałem sobie sam, no ale ono było po gwarancji. Pzdr i thx.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Kraków
Motocykl: ATAS 2024
Przebieg: 8000
![]() Online: 1 miesiąc 4 dni 12 godz 9 min 12 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Oni zamknięci do 8-go jak pisał kolega wyżej. Próbowałem się dodzwonić bezskutecznie. Żadnej informacji na stronie. Masakra.
Poza tym mam pytanie o niejednakowe przegrzewanie się kolanek. Czy to oznaka nierównomiernie zachodzących procesów w obu komorach czy też tylko materiałówka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 26 min 3 s
|
![]() Cytat:
|