|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 26 min 3 s
|
![]() Cytat:
Jadąc w terenie można sobie zrobić krzywdę z włączonymi gadżetami a ryzyko uślizgu na asfalcie bez ABS jest znikome bo jak często uruchamia się nam ABS ja nie mogę sobie przypomnieć ostatniej takiej sytuacji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
jak chomik pisze
![]() |
#3 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Procedura nie jest jakoś wyjątkowo upierdliwa ale fakt jest taki jak wskazałeś. Nie zapamiętuje ustawień.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
W GS z 2008 też jak wyłączę ABS to po ponownym odpaleniu się normalnie uzbraja. Wydaje mi się to zupełnie normalne.
Wyłączenie go to przyciśnięcie guzika ABS na około 3-4s. Więc żadna to filozofia w razie potrzeby. No ale to motocykl który ma hm.. 15 lat. Pozdrawiam zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Gdyby nie zapamiętywał to zaraz znajdzie się jeden z drugim co wyjedzie na asfalt i się rozjebie bo zapomniał włączyć i wina motura. Nie dogodzi wszzystkim…
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
ABS na asfalcie zarówno w NC jak i obecnie CRF załącza mi się przy każdej jeździe /niemal/ przy hamowaniu tyłem przed winklami gdzie jadę dynamicznie - w sumie nawet nieźle bo czuć uślizg chyba wyraźniej niż gdyby to było bez ABS.
wyłączyć ma się nie dać na stałe - jeśli jest system to ma działać domyślnie. a że z dupy jest wyłączanie przez wielowarstwowe menu to już inna sprawa. sami chcieliście ![]()
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2020
Miasto: Ruda Śląska
Motocykl: CRF 1100
![]() Online: 4 dni 2 godz 6 min 15 s
|
![]()
złożone menu wyłączenia ABS powoduje że na przelotach asfaltowych między off nie aktywuję ABS. Także realnie jest to słabe.
pozdrawiam Marcin Jan
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 26 min 3 s
|
![]()
jeżeli już tak bardzo producent dostaje sraczki to po włączeniu stacyjki wystarczy wyświetlić komunikat o wyłączonym ABS i wymusić jego potwierdzenie ale jednym kliknięciem a nie grzebaniem od nowa po menu. Rozwiązanie z jednym przyciskiem ale na wierzchu też jest do zaakceptowania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Wracając do Transalpa, byłem dzisiaj u krakowskiego dealera, wszystkie sztuki na do lipca odbiór się sprzedały. A tak miało n8e być klientów:-)
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 10 godz 41 min 48 s
|
![]()
Ja dziś wszedłem do salonu Profi Honda w Łodzi - było trzech handlowców i sześciu klientów - oglądających, pytających, już finalizujących jakieś formalności. Chciałem zapytać o coś, ale po 5 minutach czekania odpuściłem, chyba im się jednak interes kręci, mimo tych płaczów, że drogo, że umówimy się i nie będziemy kupować, a producenci będą MUSIELI obniżyć ceny... nic z tych rzeczy panowie. Motocykle są drogie (chyba nigdy nie były tanie) i sprzedają się dobrze.
|
![]() |
![]() |