Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Dzisiaj, 08:17   #351
Melon

Melon's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Melon jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 dni 1 godz 58 min 50 s
Domyślnie

Kupujemy tanie produkty z in czy to motor czy opona i cieszymy się że mamy nowe i jakoś to będzie. Sam jeżdżę na tanich wielosezonowych i wiem jak trzymają a ogólnie gdzie nie trzymają i Dzieju dobrze pisze na dynamiczną jazdę to się nie nadaje, tylko emerycka przewidywalna jazda, do motoru nigdy bym tego nie założył . Zawsze byłem dziadem więc nie mam parcia na nowe więc jeżdżę motocykielem po przejściach gdzie koleżka powiedział to zakup na raty bez banków i tak z czasem VFR ę doprowadziłem do stanu obecnego nie mając problemów z dostępnością części, wiedzy itp. Chińczyki są dobre dla mających co najmniej dwa motory w garażu bo którymś tam wyjadą, ja mam duży garaż ale jeden motor i niech tak zostanie
Melon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 10:36   #352
Dubel

Dubel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Ålesund, N
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: Rosnacy
Dubel jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 4 dni 18 godz 46 min 38 s
Domyślnie

Smiesza mnie oceny co jest dobre i jak sie z tym zyje, wydawane przez ludzi ktorymsie wydaje ... Jak zwykle temat chinskich motocykli zszedl na opony a teraz na standart ze dobre co stare bo nowe nie dobre bo nowe i jakosc nie ta ....
Dokladnie takie samo glupie gadanie tu na forum bylo o KTM 950/990 w 2010r. i po kolei wszystkim innym co nowe. Mija czas i nagle z gownianego gowna staje sie czesto obiektem westchnien i przedmiotem porzadania. Jak zwykle najwiecej do powiedzenia maja fani YT, medrcy wiedzy internetowej wszelakiej (politolodzy, stratedzy wojenni, wirusolodzy itd w jednym- czekac kiedy beda geodetami w zwiazku z aktualnym goracym tematem orki asfaltu).
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. Slowa te dzis maj jeszcze wieksze znaczenie ....

https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2
Dubel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 10:54   #353
szynszyll

szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 miesiące 4 dni 1 godz 34 min 48 s
Domyślnie

motocykle praktycznie nowe ze sladowymi przebiegami
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_20260812_105230.jpg (398.3 KB, 3 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_20260812_105300.jpg (416.0 KB, 4 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_20260812_105315.jpg (84.1 KB, 3 wyświetleń)
Stary Dzisiaj, 12:12   #354
nabrU

Motocykl: CRF1000
nabrU jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 42 min 45 s
Domyślnie

Chyba kiedyś na tym Forum była dyskusja na temat 'chińszczyzny' i doszliśmy do wniosku, że Chińczycy zrobią to co klient chce: i tani badziew ale i też wysokiej jakości produkty. Nie musze chyba udowadniać, że w dziedzinie elektroniki użytkowej czy EV przeganiają znanych światowych producentów. Być może to nie jest jeszcze ich czas w motocyklach (choć oni głupi nie są i szybko się uczą), ale ten czas nieubłaganie nadchodzi...

A tak w ogóle mam wrażenie czytając ten wątek, że mógłby on się równie dobrze nazywać na przykład: 'Motocykle BMW - czy rzeczywiście nas stać na ich zakup' bo w sumie każda marka 'legacy' ma jakieś usterki (mniej czy bardziej poważne).

P.S. Piszę ten post z Marrakeszu. Zgadnijcie jakie motocykle przeważają w Maroku? Na Forum podróżników nie powinno być problemu z odpowiedzią
nabrU jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania