|
|
#261 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Niepruszewo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 dni 1 godz 2 min 22 s
|
|
|
|
|
|
|
#262 |
![]() |
Ile kosztuje Kove? 40+ tys.
Używane t7 z małym baniakiem za 40 dostaniesz w stanie mint.
|
|
|
#263 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: Pomarańczowy
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 22 godz 25 min 59 s
|
Cytat:
Na pewno po stronie T7 jest jest prostota /niezawodność, choć widziałem już ogłoszenia o t7 z padniętym silnikiem ( ale to mogą być zaniedbania właścicieli) Nie próbowałem T7 a bardzo chciałem i jest raczej niemożliwe choćby ze względu na mój wzrost 162 cm Pomagałem podnosić parę razy T7 ( nie sam oczywiście) i jest wyzwanie .Teraz chyba już nie chce T7 - choć 890 to bardzo kosztowny motocykl w utrzymaniu (ja chyba przestanę pisać ile wydałem na sprawy serwisowe bo mnie to w dół wpędza ).Od t7 wolę 890 ( a ta mojego kumpla to jak nóweczka) i przy podbnej kwocie. Wracając do chińczyków to chyba najbliżej Kove 800 x do 890 . |
|
|
|
|
|
|
#264 |
![]() |
Tak. T7WR jest bardzo wysokie.
A na co wydałeś tyle siana w 890 jeśli można wiedzieć? Niestety jeden wieczór z piwem w ręku wyleczył mnie z 890 jak poczytałem o wielu tematach z którymi nie chciałem się zderzyć a byłem po jeździe testowej zdecydowany na 200%.
|
|
|
#265 | ||
|
Cytat:
Obecnie przebieg 30 tys ( moje 15tys) - jest 2021 rocznik, jeżdżę głownie off - myślę że z 80% tego w off ( lekkim) Większość prac serwisowych robię sam, ale regulacji zaworów się nie dotykam. Nie robiłem serwisu zawieszenia bo nie maiłem klucza,a czasu nie było przed wyjazdem - zrobił to Lezan przed wyjazdem do Piemontu za co mega mu dziękuję bo zawias chodzi jak marzenie I tak 2000 poszło na serwis + jak to nazwać usuniecie problemów 890 tkowych - zawory regulacja, serwis, przewody silikonowe chłodnicy, wymiana obudowy termostatu i założenie dirttricksa + coś tam jeszcze ( to po 17 tys km) - uprzedzam pytanie wałki OK ![]() Dirttricks 500 Olej z filtrami ok 1000 ( wymieniam co 3- 4tys km ) lub przed sezonem Klocki wszystkie, tacza tył, świece, uszczelniacze SKF do serwisu zawieszenia + robota zawieszenia 1400 Opony jak kupiłem 890 miała prawie nowe opony( tył średnio to 3-4tys i po nim) - 2400 ( przy czym mam STR który jest jeszcze dobry a kupiłem go na wyjazd asfaltowy w Alpy) i mam juz nowy tył Metzelera Karo 4 Filtry powietrza ( to jest moja obsesja bo dużo latam off) - przeszło 300 + prefiltry 700 ( zestaw plus kilka zapasowych gąbek) Naped ( jak kupiłem moto był nowy) - najmocniejszy DID juz zbliza sie powoli do wymiany po 7 tys km ( 890 ma 520 łańcuch) - 600 I tak w zasadzie zepsuł sie tylko czujnik stopu za 140 zł i uszczelnienie do bez dętki z przodu chyba 120 Rozwaliłem chłodnicę - 300 z płynem nowym Czyli serwis i eksploatacja w większości, trochę też usuwanie prac po mechanikach poprzedniego właściciela ( ale to osobna historia) No i teraz trzeba dac znowu na sprawdzenie zaworów tak przy 32 tys km i olej powoli do wymiany ( swoją drogą jestem zachwycony Fuchs 10w60 - wg mnie bije Motula/Motorexa na głowę) Tak z grubsza z 9 tys- nie wszystko wymieniłem tylko głowne, bardziej kosztowne ( tylko nie pokazujcie tego mojej żonie) Jak na to patrzę to w zasadzie serwis i ekploatacja i chyba nie ma co narzekać, jakby dodac koszty mojej robocizny byłoby wiecej Nie liczę tu kosztów AC - bo to moj świety spokój ( Onufry dziękuje z profesjonalne podejscie zawsze w tym temacie )Banan na gębie po każdej jeździe tym motocyklem BEZCENNY ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Znam wielu zachwyconych własciceli 890 , cześc z nich juz ma przeszło 60 - 70 tys km przebiegu and still going strong ( nie chwaląc się część kupiła po tym jak pojeździła moją 890) Z tym że to nie jest motocykl dla każdego, to jest dzik zapier..lacz z zajebistym zawiasem hamulcami itp(czego ja nie umiem wykorzystać w połowie nawet) )i nie lubi jazdy taś taś |
||
|
|
|
|
|
#266 |
![]() |
Nie widzę tutaj jakiegoś szoku cenowego - chyba. No każdy ma drożej niż ja bo wszystko robię sam. Opon nie wymieniam bo mi się nie chce i szkoda kół.
890 wspominam MEGA dobrze. Fantastyczna pozycja, BARDZO wygodne siodło /dla mnie/. Mimo niskiej owiewki nie było wiatru specjalnie ani tym bardziej turbulencji. WSZYSTKO się zgadzało. Uległem presji internetu. Nie do końca żałuję ale jednak pozostaje to takie małe ach... a jakby tak.... Szukanie wstawek z awarii w T7 zajmuje sporo czasu. Podówczas znalazłem jedno info gdzieś o przeskoczeniu rozrządu i uszkodzeniu silnika /najprawdopodobniej było to spowodowane wyluzowaniem łańcucha rozrządu przy staczaniu się motocykla w tył na biegu - przy jednoczesnym nietrzymaniu napinacza a te ostatnie miały swój niechlubny epizod w T7 z wcześniejszych roczników/.
|
|
|
#267 |
![]() |
Siur. A jeszcze jak odjąć tzw modyfikacje i natręctwa to już jak na motor do latania w offiku całkiem normalnie.
|
|
|
#268 |
![]() |
No i właśnie ten offik też trochę mnie odciągnął bo po prostu przestałem to robić i nie sądzę aby 890 był pierwszym wyborem w tą stronę. Jak zrobię to crf to będzie chyba najlepsze co mógłbym mieć i wtedy pewnie zacznie się powrót na TETy ale to raczej nie w tym sezonie. Chyba.
|
|
|
#269 |
|
A to muszę Wam podziękować
żeście mnie uspokoili że to norma wydatkowa
|
|
|
|
|
|
#270 |
![]() |
Jak to mawiał Rabin: Mosze, Ty nie oszczędzaj! Ty zarabiaj!
![]() A czy dzik i zapierdalacz to bym nie powiedział. Dobrze się jechało. Bez nerw.
|
![]() |
|
|