|
|
#181 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 11 godz 30 min 22 s
|
wrzucam odtrutkę na chińską zarazę, wysyłajcie każdemu kto chce kupić chińczyka
https://photos.app.goo.gl/n4mgtSWkz4NQWp9R9 |
|
|
|
|
|
#182 |
![]() |
I tyle w temacie.
ALE jak czytam nasze forum to coś się tam jednak działo u niektórych i dziecięcych bolączek w crf1000 matuszka Honda jednak się nie ustrzegła. Nie wytykam jakoś specjalnie mocno ale pisze dla porządku.
|
|
|
#183 |
![]() |
wpadka sie kazdemu moze przytrafic - nic nowego. słabe jest tylko zostawianie uzytkownikow na lodzie z problemem technicznym. nie ma czesci, nie ma instrukcji, nie ma szkolen, nie ma serwisantow. na sieci juz sa wspominani 'dilerzy', ktorzy sie zwineli bo maja zerowe wsparcie z centrali a klienci zglaszaja sie z reklamacjami. trudno sie im dziwic jak cie producent zlewa a ty masz wkur... ludzi na sklepie.
|
|
|
|
#184 |
![]() |
No stary ale czy ktoś im przyłożył pistolet do łba żeby to kupili?
A dealerzy też są super Chujtam sprzedajmy i jakoś to będzie. Tymczasem taka akcja może ich umoczyć całkowicie jak jeden z drugim taki klient przez papugę zażądają zwrotu kosztu za sprzęt plus nawiązka.
|
|
|
#185 |
![]() |
chłop otworzył Zontesa i znalazł przyczyne. koło zębate z bambusa. przebieg 3200 km. samych kółek brak. można kupić z pompą. dobre i to - przy każdej wymianie oleju pompa do wymiany w pakiecie bo przeciez nastepna tez sie rozleci. ile paprochow poszlo w silnik nie wie nikt. magia orientu.
|
|
|
|
#186 |
![]() |
z ciekawości - w 1996 roku mój Ojciec doniósł mi, że w silniku hondy były plastikowe części
wtedy się nie mieściło to w głowie /silnik typu agregat/.
|
|
|
#187 | |
![]() |
Cytat:
p.s. na deser nius z grupy CF
|
|
|
|
|
#188 |
![]() |
Oj tam Żuk/Nysa miały chyba pośrednie rozrządu z tekstolitu gdzie w 88 jako świeży kierowca dowiedziałem się na pompie w Częstochowie zgasiłem iŻuka i już nie odpaliłem
Ale co tam 500 metrów od pompy był zakład robiący kapitalne Nysy gdzie pożyczyli klucze i przed bramą to nie szczęsne koło wymieniłem , to były czasy
|
|
|
|
|
|
#189 |
![]() |
tekstolitowe /duże/ koła rozrządu robili już szkopy podczas wojny w BMW i pewnie nie tylko.
|
|
|
#190 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 11 godz 30 min 22 s
|
albo daje się łańcuszek albo plastikowe koło albo cienki sworzeń coś się musi urwać w razie czego.
wychodzi na to, że podstawa to dostępność części a w drugiej kolejności ew. awaryjność, wiecie ludzie kumaci w motoryzacji i mechanice jakoś sobie poradzą bo a to coś dorobią, albo kupią na alledrogo albo z innego motocykla, ale typowy nabywca nie ma pojęcia jak to będzie później ... sprzedawca uśmiechnięty cena atrakcyjna więc daje się złapać... mi tez chodzą po głowie te chińczyki, niektóre nawet są fajne i rokują na przyszłość tylko ja sobie tak czy inaczej poradzę. |
|
|
|
![]() |
|
|