|
|
|||||||
| Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#21 |
![]() |
Pierwsze widzę żeby ktoś tak nazywał łańcuch rozrządu - tak jakby pełnił jeszcze dodatkowe funkcje: napęd pompy, alternatora i młynka do espresso
|
|
|
#22 |
![]() |
ja sie spotykalem z ta nazwa a i internety ja znaja. tu jest najprosciej jak sie da w DOHC.
|
|
|
|
#23 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 1 godz 41 min 14 s
|
CRF ma wymienne oba koła zębate, tak samo nowy transalp
https://www.bike-parts-honda.pl/hond...0/E_04/1/26464 w większości chińczyków łańcuchy rozrządu dostarcza DID czasem MORSE, więc nie ma się co spinać na ich trwałość, KTM oraz BMW wsadza czeskie ĆZ podobnie Kove |
|
|
|
|
|
#24 |
![]() |
no nie
co i tak nic nie zmienia bo te elementy sie nie zuzywaja
|
|
|
|
#25 |
|
faktycznie w transalpie tylko dolne jest wymienne a góra razem z wałkiem.... pewnie już w chinach produkowane, bo cos tani jest
1500złmoże w kove uznali, że jak już koła zębate będą wykazywały zużycie to wałki także i całość go out. |
|
|
|
|
|
#26 |
![]() |
jak jeszcze jeździłem GS1100 to podjechałem do tego salonu kove/qj/cośtam we wro i pooglądałem co tam wtedy stało.
jak pisałem - to co ma się przed sobą sprawia wrażenie kiepskie - te przełączniki na kierze są jak z enfielda - ciągnie to z daleka gooownem bo jest nowe a wygląda na stare i zużyte. no ale przełączniki jeśli działają to tylko drobiazg w sumie. był też wtedy ten niby bardziej turystyczny z 19' z przodu i na bezdętkach. w ogóle mi się to wtedy nie podobało ale na żadnym z nich nie jeździłem. co zapamiętałem jeszcze? kove 800r testowy miał ułamaną klamkę sprzęgła i nie można było jeździć. pytam kiedy będzie klamka żeby się umówić? nikt nie wiedział. khem..... największe wrażenie /mimo powyższego/ z nich wszystkich robi ten rally czy coś. ta waga naprawdę ryje beret. 170? kg? i 100 kucy? zrobi się cieplej to pojadę się przejechać choć na pół goziny co tam mają. warto wiedzieć o czym się pisze. bezawaryjność i części... stety, niestety z częściami będzie tylko lepiej bo ten temat będzie się tylko rozwijać. bezawaryjność - tego nie wiem i opinie w necie są mieszane podobnie jak czyta się o KTM. same shit. cenowo - jak dla mnie - te motocykle nie urywają dupy bo za 40k można poszukać naprawdę już niemal każdej markowej używki z niewielkim przebiegiem i nie mieć wątpliwości. w tym roku kupiłem moto z CP3 z przebiegiem 3200km za 30k z tempomatem i QS i nie będę się zastanawiał czy mogę coś do tego dostać w Yamasze. oczywiście - obym nie musiał.
|
|
|
#27 |
|
ten turystyczny z 19 to model na 2026 jeszcze go nie mają w PL, 1szt. była na targach i maja go w Warszawie.
kove i cfmoto przynajmniej w modelach 800 i 1000 to półka wyżej niż KTM, zobacz kanał motortech tam są rozbiórki silników i porównania zastosowanych materiałów i technologii, niektóre odlewy KTM przy chińczykach wyglądają jak wykonane w stodole metodą chałupniczą. Ostatnio edytowane przez mdxmd : Wczoraj o 12:16 |
|
|
|
|
|
#28 |
![]() |
ja nie jestem optymista co do profesjonalizacji obslugi chinskich marek. za duzo tego na raz. co chwila pojawia sie nowa marka i modele, ktore po jakims czasie znikaja. wciaz nie ma obiecywanych glownych przedstawicielstw ani na europe ani na kraj. oczywiscie wszyscy opowiadaja bajke o 'wlasnie budowanym magazynie centralnym'.
trzeba sobie rowniez zdac sprawe z tego, ze europa to maly rynek i trudno sie na nim bilansuje i zarabia. wielka japonska czworka sprzedaje tu ~4-8% swojej produkcji w zaleznosci od marki. sa tu troche dla prestizu, troche z przyzwyczajenia. chinczycy mogli mocno wejsc z 2-3 markami i zapleczem. a tak mamy fafnaście firm i pospolite ruszenie bez zarysu jakiegos dlugofalowego planu dzialania. nawet sprawdzenie ile kto sprzedal w danym roku jest problemem bo marka potrafi miec roznych niezaleznych importerow, albo jeden pojazd wystepuje na rynku pod roznymi markami i nazwami. na FB powstaja grupy wsparcia gdzie uzytkownicy dziela sie wiedza co z czego pasuje do czego i jak to zdobyc. krajowy rynek czesci after market nie ma nic do zaproponowania w kwesti najprostszych nawet czesci eksploatacyjnych.
|
|
|
|
#29 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2017
Motocykl: ...............
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 8 godz 44 min 52 s
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
![]() |
Jak to mówią czas pokaże inna 5 lat możemy nieco inaczej na ten temat mówić. Na myślenie inaczej może przyjdzie poczekać nieco dłużej.
Madafaka ma i jak słychać chwali. I niech tak zostanie.
|