|
|
#1341 |
|
Administrator
![]() |
Nic się nie zmieniło, w serwisówce Tenerki filtr oleju wymienia się co drugą wymianę oleju.
|
|
|
#1342 |
![]() |
Panowie - to wszystko pic i fotomontaż. Przeca dopóki oleum jest, to smarowanie jest. Jak zaczyna brakować, to dolewamy co mamy pod ręką. Ot i cała tajemnica. Bo z tym wymienianiem to zmowa producentów kartoników od filtrów i butelek do olejów.
|
|
|
|
|
|
#1343 |
![]() |
Jeśli Jurek pozwoli ... zagadka.
![]() Z czego to : |
|
|
|
|
|
#1344 |
![]() |
Stoczona zębatka? Widziałem już takie patenty na zdupiały wałek żeby przenosić obciążenie większą częścią wieloklinu.
No i chyba staburags również.
|
|
|
#1345 |
![]() |
Konkurs trwa ...
|
|
|
|
|
|
#1346 | |
![]() |
Cytat:
W hd wymieniam filtr co każdą wymianę i w BMW też bo ogólnie te silniki z racji chłodzenia wiatrem mają w życiu ciężej. Kiedyś jak miałem wątpliwości co do silnika w RoadKingu to otwierałem filtry i poddawałem kontroli wnikliwej garmoszke wkładu. Nawet znalazłem tam ślady czerwonego markera z koła zamachowego więc filtruje
|
|
|
|
#1347 |
![]() |
To takie drogie te filtry ?
|
|
|
|
|
|
#1348 |
![]() |
Chyba musisz jaśniej
|
|
|
#1349 |
![]() |
Zastanawiam się czy ten filtr, co go wymieniasz co drugi raz jest aż taki drogi, że Cię nie stać na typową wymianę ?
|
|
|
|
|
|
#1350 |
![]() |
Typowa wymiana czyli jaka?
Typowa jest według książki serwisowej - co drugą wymianę oleju. Typowo w hondzie 12k, t7 10k - jak wymieniam co 5-6 jak napisałem to według książki powinienem wymieniać olej co CZWARTA wymianę. Chyba że te głupki z Japonii nie mieli okazji być u Ciebie na audiencji i nie wiedzą że popisali kocopoły albo ktoś krzaki źle przetłumaczył? ![]() Tak więc coś tam coś tam o papieżu i papieskości bym powiedział ale nie powiem i dalej będę czynił jak do tej pory. Anem.
|