Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary Wczoraj, 16:32   #35
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 3 tygodni 1 dzień 8 godz 20 min 31 s
Domyślnie

hello - postanowiłem trochę odgrzać temat oświetlenia dodatkowego do naszych maszyn.
czy ktoś natrafił na jakieś lepsze coś w sensie cena/światło niż nieśmiertelne światełka jak wklejam poniżej?
wydaje mi się, że ostatnio u majfrendów kupowałem je po jakieś 140złych z przesyłką więc uważam, że są bezkonkurencyjne. świecą również bardzo ok, zwłaszcza jak się już pozbyli tych durnych opcji typu miganie itd.

w oko również wpadły mi te ostatnio jako opcja włączenia świateł selektywnych w deszczu - WIELE lat temu miałem żółte światła w swoim 2CV i w deszczu czy mgle naprawdę było to korzystne - stąd pomysł.
z tego co się, niestety, orientuję to żółte światła z przodu obecnie to jedynie wymysł nieograniczonej wyobraźni kierowców i w PL są zabronione kodeksem. ale może jeśli nie są to światła mijania to można?

jest to jakiś trynd bo nawet do naszych starych ulubionych lampek można już kupić zółte nakładki, co w sumie nie jest takie z doopy bo łatwiej to wyczyścić z robactwa.

https://pl.aliexpress.com/item/10050...480009381043_6

takie coś chodzi mi po głowie również:
https://pl.aliexpress.com/item/10050...origin_prod%3A

niestety w ub roku miałem dwa wymuszenia/zajechania /niestety obydwa przez rozkojarzone Panie/ ale myślę, że jak miałbym na tenere czy innym moto dodatkowe dwa punkty świetlne to BYĆ MOŻE byłoby do tego nie doszło. no i komfort jazdy w nocy zgoła inny.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg halogeny LED.jpg (27.4 KB, 47 wyświetleń)

Zasady Postowania