![]() |
|
Gadżety / wyposażenie Dodatki, które możesz zamontować. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2021
Miasto: Kuj-Pom
Motocykl: Honda CRF 300L
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 14 godz 52 min 16 s
|
![]()
Od paru dni dosyć intensywnie próbuję nauczyć się jazdy na tylnym kole.
Pierwsze próby bardziej przypominały żabę aż przyszedł taki dzień, że było lepiej, dużo lepiej. Z ciekawości, zmontowałem licznik do mierzenia przejechanego dystansu. Wykorzystałem licznik rowerowy, dwa czujniki i trzy magnesy. 8.jpg Jeden czujnik zamocowany blisko zębatki a dwa magnesy na zębatce na taśmę klejącą dwustronną 1.jpg 2.jpg Licznik po prawej stronie, wygodniej resetować kolejne próby 3.jpg Drugi czujnik i trzeci magnes na lewej ladze, w odpowiedniej odległości. Czujnik spotyka się z magnesem gdy przednie koło idzie w górę i teleskopy opadają 4.jpg Obwód mojego tylnyego koła to około 1940. (opona 150/60 R17) Jako, że mam dwa magnesy na zębatce to wpisałem w liczniku wartość 0970 Przejechałem już tak "parę" km, działa jak należy, magnesy nie odpadły. No i na koniec mój aktualny, najnowszy wynik 5.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 10 miesiące 1 tydzień 5 dni 18 godz 12 min 33 s
|
![]()
Gratulacje pomysłu!
Ja w 1997 roku, na xr 600 przemyconej z Niemiec przez granicę w kabinie ciężarówki, na łące za domem, powbijalem paliki i mierzyłem też dystans. Ech , piękne to były czasy, kiedy cały dzień się uczyłem whelie i tak codziennie po szkole wiadrami czerpałem radość Czy ten licznik zkalibrowales z taśmą miernicza? Melduj o postępach Husa
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2021
Miasto: Kuj-Pom
Motocykl: Honda CRF 300L
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 14 godz 52 min 16 s
|
![]()
Z taśmą nie, błąd 1 czy nawet 2 metrow jest dla mnie akceptowalny ale wydaje mi się, że jest mniejszy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Fajne, trenuj, trenuj pokażesz na zlocie
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Licznik- jak go wyciągnąć ? | sebol | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 2 | 30.05.2019 13:40 |
Licznik | Nomad | Wszystko dla Afryki | 4 | 06.07.2015 16:41 |