Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > KTM

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 18.01.2025, 07:36   #1
WojtasA

WojtasA's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Piaseczno
Motocykl: R1250RT
WojtasA jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 8 godz 25 min 57 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dzieju Zobacz post
Wprawdzie nie motocyklowo ale...
Ostatnio przejechałem się koleżanki Focusem RS 350KM, nooo działa toto naprawdę fajnie. Zdecydowanie do niej pasuje
Pamiętam z dawnych lat jak jeździła Impreza (dłubnięta) , GTiR czy EVO5 ewentualnie 911 i takie tam...
Porównując tamte zachowania do np obecnego RSa to przepaść.
Wtedy była siła , moc i potrzebne umiejętności by to wykorzystać , a ich brak szybko się kończył. Wtedy ktoś kto jeździł takimi sprzętami po prostu je miał lub kupował inny dupowóz do turlania się emerycko.
Obecnie wspomagacze i elektronika robi wszystko za kierowcę , nie musi nic lub wystarczy bardzo mało umieć.
Wsiada, naciska gaz a resztę robi autko, no nie jeszcze musi trzymać kierownicę i kierunek jazdy.....ale kto wie jak długo.
Trakcja , stabilność ....to się dzieje samo .....nie trzeba byś mistrzem .....nawet kobitka w szpilkach jadąc pierwszy raz zrobi czas na Nurburgringu.

Lucky, ja wiem o czy mówisz , nowe motocykle robią podobnie jak obecne samochody.
Ale to trzeba się przejechać by spróbować.
Zgadza się! Fajnie jest na pustym placu / parkingu to wszystko wyłączyć depnąć fest i przekonać się ile uwagi trzeba żeby takie bardzo mocne auto robiło co chcesz
WojtasA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania