Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Regularne czynności serwisowe

Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 18.01.2025, 06:33   #1
szynszyll

szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 tygodni 5 dni 9 godz 41 min 18 s
Domyślnie

mam trzy rożne kolby o różnych mocach - znam zalety i wady. chce transformator do pracy przy podnosniku nie przy stole. nie chce sie pier... ze stojakiem do kolby i uważać na to czy już się to wypieprzyło i wypala gdzieś dziure czy nie. odkładam ZIMNE narzedzie i nie martwie sie o nie aż do nastepnego uzycia - czasem za dłuższy czas. jak siedze przy stole montażowym to w zależności od potrzem biorę którąś z kolb i odkładam do 'sprężynki'. cała tajemnica. a co do narzędzi to we wczesnej młodości spotkałem na swojej drodze człowieka ( branża techniki scenicznej + studio) u którego pracowałem dorywczo i ktróry nauczył mnie jednej ważnej rzeczy: jeżeli masz narzędzie to albo dobre albo wcale - bo jak kupisz kiepskie to nie masz ani kasy ani narzędzia. jak ten Weller będzie niezawodny i go nie popsuje to mi go pewno do trumny włożą.
Stary 18.01.2025, 06:41   #2
Dzieju
Administrator

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 4 dni 18 godz 14 min 8 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał szynszyll Zobacz post
..... jeżeli masz narzędzie to albo dobre albo wcale - bo jak kupisz kiepskie to nie masz ani kasy ani narzędzia.
Wężykiem , wężykiem , staram się podobną zasadę stosować w różnych tematach, działa.
Choć czasem półśrodek , dobry półśrodek też może w danym momencie się sprawdzić.

Zasady Postowania