|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2017
Miasto: B..wała
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 9 godz 23 min 26 s
|
![]()
Piękny i świecący
![]() "banany" do airboxa teraz- za każdym razem rzucam niecenzuralne słowa ![]() Pytanie z innej beczki: Ma kto/zalega u kogoś taki dynks od ssania? z kokpitu chcę zdjąć i w gniazdo co innego dać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Lublin
Motocykl: LC8-950ADV,EXC 450, ROAD KING EVO
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 56 min 38 s
|
![]()
Nie jestem pewny na 100( troche czasu upłynęło) ale do 3aj chyba ten cycek od ssania pod zbiornik nie wejdzie. Coś mi się wydaje że za ciasno tam na niego, ale zaznaczam że to nie jest pewność ale coś.mi świta....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
![]() Nawet na maxa wyciągnięty "grzybek" nie haczy o zbiornik |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Lublin
Motocykl: LC8-950ADV,EXC 450, ROAD KING EVO
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 56 min 38 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Uzupełnię informację, może się przyda
![]() Generalnie chodzi o to że linka od ssania montowanego na kierownicy jest dość kłopotliwa, w małej osłonce metalowej pod zbiornikiem zebiera się najróżniejszy brud, a woda spływa czasem wzdłuż linki do gaźnika, dlatego ssanie nie cofa się do końca (zielonkawa plama z wody, tłuszczu itp.). Rozwiązanie: przejście na obsługę przyciskową z XT500N lub XT600, bezpośrednio na gaźniku - niezawodna rzecz. Dla wszystkich gaźników XT/TT/XT600Z począwszy od '88, tłoki ssania z przyciskiem są identyczne. Dławiki sterowane linką w Tenere można wymienić na prosty dławik, który można wkręcić bezpośrednio w gaźnik. Numer części Yamaha odpowiedniej gałki ssania (tłok ze szpilką) to 2KF-14371-01. Istnieje inny wariant 5Y1-1410A-00 (tłok bez szpilki), który NIE będzie działał z późnym gaźnikiem Tenere. Można użyć dławika guzikowego z szpilką dla 1VJ i wcześniejszych - jeśli wyjmiesz szpilkę. Zwykle wystarczy ją po prostu wyłamać. Oto dławik linowy 1VJ obok dławika guzikowego 2KF |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Yamaha TDM 850 czy Yamaha Super Tenere ? | Kubaandcom | Yamaha | 48 | 21.04.2022 14:05 |
Yamaha XTZ 660 Tenere | Blady | Inne - dyskusja ogólna | 28 | 18.08.2013 20:14 |