Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 25.10.2009, 09:59   #1
Pawel_z_Jasla

Pawel_z_Jasla's Avatar

Motocykl: RD03
Pawel_z_Jasla jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 4 dni 36 min 26 s
Domyślnie

Paweł Król
ul. Zuchów 54
Bielsko-Biała
602-833-570

ewentualnie:

Sławomir i Dariusz Bartnik
42-200 Częstochowa
ul. Wodzickiego 67 tel. /034/ 324-41-77 lub 601-430-634

Z tego co wiem Paweł zrobi wszystko i na wszystkim /Adam vel Adagio robił u niego kilka nietypowych kółek i było wszystko OK a Ja również miałem z nim przygodę , którą wspominam nader pozytywnie/. Dodatkowo u Pawła zamówisz też całe koło na gotowo zaplecione na Excelu /musisz mu dać piastę a resztę masz z bańki - podobnie jak i jakieś 7-8 stów hehehehehe/. Ja mam felgę DiD-a ale nie dam głowy z jakiej dryndy bo kupiłem ją solo bez piasty a do zaplotu użyłem szprych z KTM-a. Zaplatałem u swojego mechanika w Gorlicach, który zajmował się również dopasowaniem zawiasów, ramy, modyfikacją elektryki i całą resztą. Problemem felgi z gotowymi już otworami /ale do przeskoczenia/ jest kąt wyjścia nypli w stosunku do kątów otworów piasty. U mnie trzeba było nieco zmienić „styl zaplotu” ale wszystko daje rade i jest bardzo teges. Kupując koło pod AT podstawą jest ilość szprych czyli muszą być 32 a nie jak w większości endurek 36. O wyższości Świat Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy nie będę dyskutował, jeden woli karpia w galarecie a drugi jajka z chrzanem i wędzonką – Ja tam zawsze wolałem 18-stki bo jakieś takie bezpruderyjne i kompatybilne z moim rozmiarem były /z wiekiem rozmiar mi się zmienił ale jeszcze daje rade/ - POZDRAWIAM wszystkich "różnorozmiarowców"

Ps.
Moim zdaniem felga z XR będzie na 100% pasowała bo typ zaplotu na 32 szprychach w Hondzie był raczej jeden - wystarczy porównać koła ale bez tego głowy nie dam

Ostatnio edytowane przez Pawel_z_Jasla : 25.10.2009 o 10:03
Pawel_z_Jasla jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.10.2009, 12:00   #2
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 18 godz 54 min 35 s
Domyślnie

Obręcz z XR-y pasuje .
W Bielsku robiłem naprawdę trudne tematy , zawsze wszystko zrobione na Tip Top , a to, że za profesjonalnie wykonaną robotę trzeba odpowiednio zapłacić , to chyba nie nowość .
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania