|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Rezerwat zombies.
Motocykl: Polerowana sucz.
![]() Online: 2 dni 32 min 9 s
|
![]()
Bezczelne pały... 300 euro zapłaciliście za to, aby kolo mógł się pobujać- a odkręcił spokojnie pow. "70km/h + 10%".
Pomiar prędkości był wcześniej, czy "suszarka"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
te ograniczenie do 70 kmh to bujda na turystów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
orange crush
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Motocykl: XL600V
Przebieg: ogromny
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 7 min 58 s
|
![]()
Zgadza się, na pewno nie jest to "general rule" jak wyjaśnił nam to Ali polisjant. Kontrole prędkości przytrafiały mi się tylko na jednojezdniowych drogach a w szczególności gdy był jakiś remont. Na wszystkich innych (czyli dwa albo trzy pasy w jedną strone) można było spokojnie cisnąć nie bacząc na ograniczenia.
Mandatu nie należy płacić policjantom, tylko wziąć kwitek i powiedzieć że się zapłaci w banku. Potem wlepili mi jeszcze trzy inne ale zabrałem je ze sobą do Polski. Na granicy coprawda sprawdzają po numerze rejestracyjnym ale zanim papiery spłyną do systemu mija troche czasu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Warszawa / Ankara
Motocykl: SD 04
Przebieg: 17000 +
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 7 godz 29 min 40 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
orange crush
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Motocykl: XL600V
Przebieg: ogromny
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 7 min 58 s
|
![]() Cytat:
Klasycznie jak to w Turcji, kilka kilosów wcześniej na poboczu stał samochód z którego gość mierzył prędkość i zapodawał na radyjku do ekipy przechwytującej. Oni zapisywali sobie to na karteczce i wychwytywali tych co jechali za szybko. Niestety na niewiele się zdaje solidarność kierowców zazwyczaj mrugających długimi w tego typu sytuacjach gdyż turcy robią to z byle powodu, np: - uwaga zaraz będą roboty na drodze - uwaga zaraz skończą się roboty na drodze - ooo, jadą jacyś goście na moto, zamrugam im - będę wyprzedzał - spierdalać!!! . To najczęściej mi się zdarzało w nocy, lecz mruganie nocą odbywa się nieco inaczej bo większość jeździ na długich zatem mrugają krótkimi ![]() - a mrugne sobie, co mi tam, dawno nikomu nie mrugałem - uwaga radar - ... Ostatnio edytowane przez bartim : 21.10.2009 o 21:31 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
We wrzesniu na Sycylie | dj.1 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 13.06.2014 14:46 |
Ruminia we wrześniu | mihoo | Przygotowania do wyjazdów | 2 | 07.08.2013 12:42 |