![]() |
|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 6 dni 1 godz 31 min 46 s
|
![]()
świta.jpg
ognie.jpg rów (2).jpg Nazajutrz czekał nas pracowity poranek przy pogłębianiu i tak już głębokiego rowu ![]() Lwów żyje własnym życiem, jednak nie da się nie zauważyć wielu okaleczonych młodych mężczyzn- z protezami nóg, bez rąk- żywych ofiar tej wojny. Najwięcej ich w okolicy Cmentarza Łyczakowskiego, gdzie odwiedzają poległych kolegów pochowanych na wydzielonej kwaterze obok ofiar ATO z 2014 ato.jpg cmentarz.jpg Każdy ma swoich bohaterów. My oddajemy cześć Orlętom- poległym obrońcom Lwowa z 1918-1920. Jest okazja na kolejną odsłonę Pomnika Chwały, tym razem w komplecie z Lwami uwolnionymi z 7 letniej paździerzowej niewoli. Wbrew temu, co słyszałem w mediach, posągi są w fatalnym stanie. Nic nie zostało z tej medialnej euforii wielkiego ukraińskiego gestu wdzięczności Llew.jpgPlew.jpg LWÓW ZAWSZE WIERNY TOBIE POLSKO lwy.jpg Jak zwykle, rzeczywistość z tymi lwami okazała się jeszcze inna.. Podsumowanie wyjazdu: Zamiast prostolinijnego załatwienia spraw, które już 80 lat czekają na wyjaśnienie i rozwiązanie, kolejny raz zostają użyte w przetargu relacji PL/UA. Zwykli ludzie uwierzyli, że tylko politycy mają monopol na rozwiązanie konfliktu i obserwuję, że jest to im na rękę. Niestety serwuje się coraz bardziej zafałszowany obraz historii i coraz to nowe powody dla legalizacji działań sprawców barbarzyńskiego ukraińskiego ludobójstwa z lat 1939-47 jednocześnie odmawiając prawa pochówku niewinnych ofiar. Cieszę się, że udało mi się być w miejscach, które tu wspomniałem. To moja forma uczczenia pamięci ofiar i przypomnienie miejsc z historii, która coraz bardziej uwiera nasze społeczeństwo. Cieszę się duchowym bogactwem mieszkańców poznanych miejscowości, których już dziś nie ma na mapie. Dzięki nim wypełniam dawny świat z moich wyobrażeń prawdziwą historią. Dzięki ekipie za towarzystwo! post.jpg |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
4 slot Huta Pieniacka | piotrekk | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 20.09.2013 19:44 |
Huta Pieniacka | Barył | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 0 | 04.08.2011 09:53 |
I Kaszubski Zlot Motocyklowy - 14.08.09r. | Ciapek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 17.08.2009 13:13 |
IX Ogólnopolski Zlot Motocyklowy | JuIo | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 27.07.2009 23:13 |
Zlot Motocyklowy Niechorze 24-26.07.09 | vostock | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 7 | 23.07.2009 12:06 |