Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Trochę dalej

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 13.02.2022, 06:49   #1
wojtekk
Gość

Online: 0
Domyślnie

Jarku, niestety nie widzialem miejsc na biegówki. Ale ja raz na te wszystkie dni wyszedłem z hotelu w inną stronę niznatok więc może są, ale nie widziałem.

Ile oni zarabiają? Mniej (teraz dokładnie nie pamiętam ale jak w Bursie gadałem z lokalesami to podstawowa coś wychodziła 1500-1700 w sensie minimalna, a pracownik w fabryce aut zarabia 2500 i to bardzo dobra stawka)j, koszty niższe (drogi apartament w.Stambule 7000 za.metr a na wybrzeżu na Riwierze (Alanina) 3500 za metr) i przez różnicę kursów (lira znacznie tańsza dla nas niż jeszcze kilka lat temu) mnożąc przez last minutę - jest tanio. Jak się.oplaca? Myślę, że komuś się nie opłacało.

Łukaszu, jasne że Alpy są fajne, ale czy je nic nie zastąpi? Przy tych cenach - nie ma porównania.

Zauważ, że podajesz 1200 za całość jeżdżenia na trzy dni. Za 2200 lecisz do Turcji za 7 dni więc pomnóż x 2.5 podaną przez Ciebie kwotę i masz 2800.

Poza kwotami też ciężko to porównać. Ja byłem z dziećmi. Nocleg na trasie z dziećmi x 3 x 2 strony. Co więcej, mam daleko bo z Wawy więc o te 3-4 godziny dalej od Ciebie . Jestem miękka faja i już nie mam siły cisnąć po 15-18 godzin na dobe autem.

W Austrii nie udało mi się znaleźć apartemtu dla nas poniżej 1300 Euro. Zostaje kwestia gotowania, chodzenia do knajp i co najważniejsze : codziennego dojazdu do lodowca. Tutaj miałem na piechotę.

Na marginesie. Tuż przed planowanym urlopem.od 1.02 Austria zmieniła warunki covidowe. Nie chciałem ryzykować , że dalej coś zmienia i nas zablokują (część dzieci nią miała trzeciej dawki bo niedawno chorowała a trzecia pozwalała na opuszczenie hotelu). Bałem się jechać przez kilka granic sam autem (kontrole, kolejki, wyznaczone stacje do zatrzymywania). Z Turcji miałem jedna granicę do pokonania.

Jasne, że to subiektywne porównanie nikogo nie zachęcam do Zmiany opinii o Alpach albo wysłaniu do Turcji po prostu podpowiadam kierunek dzieląc się zaskoczeniem jak dobrze tam jest.
  Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania