Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Umawianie i propozycje wyjazdów

Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 01.07.2021, 09:44   #1
Wegrzyn

Wegrzyn's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 44000
Wegrzyn jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 2 godz 53 min 5 s
Domyślnie

Na oficjalnej strony zadnych informacji

https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212

XRV750 RD07 / BMW R1200RT
Wegrzyn jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.07.2021, 16:20   #2
mdxmd

Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 25 min 52 s
Domyślnie Litwa

Planuję z rodziną ruszyć na Litwe niby nie ma żadnych ograniczeń ale na naszej stronie MSZ jest info, że każdy przekraczający granicę musi się zarejestrować i otrzyma kod QR podkreślam każdy.

I tutaj zaczynają się schody bo wkracza do akcji coś takiego jak paszport możliwości gdzie na podstawie kodu Qr możesz lub nie korzystać z różnych usług czyli wjechać możesz ale w restauracji już nie zjesz w środku...

pozostają pytania co z hotelem co z kempingiem .... czy kod QR pozwoli pójść do toalety?

Sądziłem, że naszym odbija ale wygląda na to iż się myliłem.
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.07.2021, 08:41   #3
Navaja

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Halinów
Motocykl: BMW R 100 S, R 1200 GSA
Navaja jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 3 godz 34 min 37 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał mdxmd Zobacz post
Planuję z rodziną ruszyć na Litwe niby nie ma żadnych ograniczeń ale na naszej stronie MSZ jest info, że każdy przekraczający granicę musi się zarejestrować i otrzyma kod QR podkreślam każdy.

I tutaj zaczynają się schody bo wkracza do akcji coś takiego jak paszport możliwości gdzie na podstawie kodu Qr możesz lub nie korzystać z różnych usług czyli wjechać możesz ale w restauracji już nie zjesz w środku...

pozostają pytania co z hotelem co z kempingiem .... czy kod QR pozwoli pójść do toalety?

Sądziłem, że naszym odbija ale wygląda na to iż się myliłem.
Nie wiem jaki QR kod masz otrzymać po zarejestrowaniu skoro QR kod jest przypisany do danej osoby, która się wyszczepiła. Ściagasz sobie z konta pacjenta i jedziesz. Rejestrację olej. Byłem dwa tygodnie temu. Nie rejestrowałem się, zabrałem tylko OR kod w telefonie. Jadałem po knajpach, akurat na zewnątrz, bo skwar był okrutny, robłem zakupy w Maximach. Pies bury się interesował.
To samo piszą o Madziarach, że bez wcześniejszej rejestracji nie otrzymasz pokoju w hotelu itd. Taaa. Jasne.
Navaja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania