Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Hardware

Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 25.05.2021, 22:46   #11
Lucjusz

Lucjusz's Avatar

Motocykl: ATAS DCT
Lucjusz jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 16 godz 32 min 43 s
Domyślnie

Ja używałem w ATAS Iphone'a połączonego kabelkiem USB i jestem zadowolony. Na kolorowy wyświetlacz moto za pomocą CarPlay rzuciłem ekran Google Maps i dostałem w zasadzie to co najważniejsze. Dodatkowo ATAS wydaje słyszalne i identyfikowalne dźwięki przed najważniejszymi manewrami - np zmiana kierunku lub zjazd z głównej drogi. Niestety ze względu na wzrost temperatury smartfona, byłem raz zmuszony ukryć go przed bezpośrednim wpływem promieni słonecznych dlatego wylądował w środku Takbag'a. Potem już było ok. Temperatura otoczenia w czasie zdarzenia to około 22 stopni, telefon był w tym samym czasie połączony z interkomem hełmu po bluetooth.
Tu pojawia się kolejne zagadnienie czy natężenie prądu z gniazda USB ATAS przy zastosowaniu opisanej powyżej konfiguracji będzie wystarczające do podtrzymania zasilania dla telefonu przez okres 6-8 godzin zabawy na moto z włączonym CarPlay, GoogleMaps, Yanosik do tego połączenie bluetooth i standardowy GSM.
ps. żeby nie było, jestem wyznawcą marki Garmin i używam różnego rodzaju zegarków i nawigacji - łącznie z motocyklową ZUMO już od ponad 15 lat, jednak ze względu na cenę i kolejne urządzenie do ogarnięcia i pilnowania to w tej chwili podziękuję. Na razie, później się zobaczy. Są za i przeciw użytkowaniu dedykowanej navi, jednak chodzi o to żeby plusy nie przesłoniły nam minusów takiego rozwiązania.
Lucjusz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Tags
garmin , zumo

Zasady Postowania