Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat CRF 1000 / CRF 1100 > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07.04.2021, 09:31   #1
Pils

Miasto: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: miałem 10 lat RD07a teraz CRF DCT 1100L
Pils jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 5 godz 28 min 7 s
Domyślnie

Nadal nie ma złotego środka. Ciężki motor, który jedzie 160 km/h i więcej ekspresówki i A, składa się w bieszczadzkich winklach i jak tylko się da zjeżdża poza czarne na utwardzone drogi poza asfaltem. Szutry, pola, kamienie i trawy byle żeby jakiś ślad prowadził. I co wybrać?. Przód na razie widzę opcje TKC 80, MT 21 MC23. Tył jaki?
Nikt nie pisze nic o E 07 plus? Czy on by się nie nadał do afrykańskiego zestawu? Nie wiem, nie jeździłem.
W SAT różnych opon próbowałem na przodzie w zasadzie ewoluowałem od K60 potem TKC 80 przez MT 21 i na końcu była MC23. Zmiany były równoległe z wyborami co raz cięższego terenu. Ale szukam tutaj jakby złotego środka. Czy znajdziemy? Czekam.
Pils jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.04.2021, 11:15   #2
Piterm123

Piterm123's Avatar

Motocykl: Crf1000l DCT / Adventure 890R
Piterm123 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 3 godz 8 min 45 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Pils Zobacz post
Tył jaki?
Na tyle mam dunlopa 908rr z przebiegiem 8.8k km i spokojnie jeszcze polata. Zmiana będzie przed nową wycieczką w czerwcu - bo zawsze zakładam nowe na długie wyjazdy.

Cytat:
Napisał Pils Zobacz post
Nikt nie pisze nic o E 07 plus?
Zjechałem jeden komplet i rewelacji niet. Jedynym plusem tej oponki to przebieg tak naprawdę. to jest opona - prawdziwe50/50- nie robi nigdzie ale jedzie . W sensie nie lubi mokrego ,jeżeli jest sucho to da sobie radę.

Cytat:
Napisał Lolex Zobacz post
Ja mam aktualnie E07+, kupiłem, bo były najtańsze. Po błocie nie jadą - zalepiają się od razu i przyczepność zero. Wszystkie inne nawierzchnie bardzo spoko.
z tymi wszystkimi innymi bym tak nie szarżował

Cytat:
Napisał Mirek Swirek Zobacz post
Żywotność drastycznie spada i jak ktoś robi 6 tysi i mówi, że mało to ja kończę wypowiedź... .
Guma 6k na przodzie to wcale nie rewelacyjny przebieg , gdzie już przy 4k bym ją wyrzucił ale trzeba jakoś z tripa do domu dojechać. I właśnie tu jest mój wic. Jeszcze jak by się równomiernie zużywała to bym bardzo nie gęgał bo powrót wypada mi po czarnym.
Piterm123 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania