![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2020
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 dni 7 godz 44 min 52 s
|
![]()
NOVY
miałem zamiar zaliczyć zlot w ubiegłym roku, w tym roku już brałem to pod uwagę, wszystko wskazuje na TAK VOOOCASH będąc na nartach w okolicach Villach, Tarvisio mogłem podziwiać MANGART z daleka, konfrontując wyobranię ukszałtowaną relacjami podróżników ciekawych świata.. .jeżeli zdecyduję sie na drugi szczyt Triglav to zakupie podstawowy sprzęt wspinaczkowy, jeżeli nie to wiem, ze skorzystam podobnie jak Ty ze szlaku który bardziej wprawieni traktują, wybierają jako zejściowy, wiedziałem o zamknięciu ostatniego odcinka, ale wszyscy tam śmigali ostatnią wolną ,,nitką" na asfalcie...szkoda, że zasypało, ale jak piszesz i może odgruzują nie wiedziałem o schronisku pod Mangartem, wiem że jest pod Triglavem, co do dni tygodnia doświadczenie nauczyło mnie planować zwiedzanie najciekawszych miejsc poza dniami wekendowymi...tym sposobem bez problemu zaliczyłem Transfogarską i Transalpinę w obu kierunkach, jedynie przed tunelem na szczycie był maly korek, ale zrozumiawszy jego powod obyło sie bez czekania....jak to motocyklem bywa wężykiem pomiędzy bardzo przyjaznymi i wyrozumiałymi rumuńskimi kierowcami MISZEL dziękuję, będę wertował poleconą kopalnię wiedzy, dziękuję....zapewne narodzą się pytania to pozwolę się do Ciebie odezwać...ciekawość nieznanych miejsc bywa kompasem naszego życia co skutkuje tym, że spotykamy na jego drodze wielu idących przeciwnie, a jednak w tym samym kierunku KRISTOCH prześledzę Twoje relacje , dzięki Ostatnio edytowane przez adamg24 : 18.01.2021 o 15:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
|
![]() Cytat:
Schronisko jest tutaj; https://goo.gl/maps/MpARPj4Sk9XN8sCM7 Jesli chodzi o ferraty to poczytaj lub pooglądaj filmy, bo wiem od znajomych, że jedna jest w miarę łatwa jak na ferrate a druga już konkretna. Trzeba nie mieć lęku wysokości bo ekspozycja miejscami jest spora ![]()
![]() |