Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.09.2020, 07:49   #31
kristoch

kristoch's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Wrocław
Motocykl: *
kristoch jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 dni 17 godz 53 min 8 s
Domyślnie

Szedłem tą drogą czyli przesiadłem się na coś lżejszego czyli 690 z 2019. Kilka komentarzy ode mnie, może się przyda:
- moim pierwszym wyborem była 450L, ale nie doczekałem się na obniżkę cen. Honda regularnie obniża ceny najstarszych roczników do ok 33k, a potem wraca do tej ceny z kosmosu - trzeba obserwować i dzwonić do dealerów.
- oglądałem wcześniejsze filmiki tego gościa - jakby dodać wszystkie mody, które zrobił to cena crf-y wyszłaby 60k. Fakt, że do 690 tez jest co dodawać.
- mi mocy w 450L w terenie wystarczało nawet w tej zmulonej wersji, ale ja generalnie wolę jak silnik ciągnie jak traktor niż potrzebuje obrotów. 690 mocy miał za dużo, która wręcz eksploduje w drugiej połowie zakresu obrotów - kilka nieplanowanych wheelie nauczyło mnie respektu do 690.
- Z kolei zawieszenie w 690 bardzo mi odpowiadało. Na 450L dużo nie jeździłem czułem się na niej mniej pewnie.
- 690 ma wymianę oleju co 10k i dodatkowo zmieniłem po 5k, ale co 1k jak bym miał pamiętać to lekko upierdliwe
- 690 od 2019 ma moim zdaniem mniej wibracji od nowej crf1100 wiec to nie jest problem. Jakość w KTM to jednak osobny temat - to jest sprzęt rolniczy i tak trzeba do niego podchodzić
- 690, a tym bardziej 450L są świetne na TET lub w nieco trudniejszy teren, ale miejsc gdzie można lekkimi jeździli w fajnych okolicznościach jest coraz mniej, a na obu asfalt to męczarnia. Można, ale po co?
- z kolei w teren prawdziwy szczególnie 690 jest przyciężki. No i mnie to jednak męczyło jak miałem wjeżdżać moto za 50k w błoto po pas
- 690 po roku sprzedałem ze względu na rolniczy charakter i b. wąski zakres zastosowań. Ale znów mnie ciągnie w teren bo nowa NAT jeszcze mniej się nadaje do zjazdu z asfaltu. Tylko teraz to bym poszedł w DR https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki...-ID6Dld7l.html
kristoch jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania