![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Warszawa
Motocykl: Trampek XL600V
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 13 godz 38 min 20 s
|
![]()
Dzień dobry, to ja od razu spytam o konkrety.
Na początek o aktualną praktykę dot. obowiązku meldunkowego. Ostatni raz byłem w Rosji w 2009, pociągiem i marszrutkami. (Wilno-Petersburg-Kirowsk i okolice) i byl poważny problem z zameldowaniem się, a wszyscy straszyli że jak się nie zamelduję to przy wyjeździe będę miał problemy. Ostatecznie spaliśmy w tym celu (12 osob) jedną noc w jakimś miejskim hotelu na Północy, w niąsteczku "górniczym". Recepcja tego hotelu, po przejsciu procedury meldunkowej, uroczyście przyrzekła - nigdy więcej innostrańców 😁 Jak to obecnie wygląda, bo to opisane wyżej doświadczenie mocno mnie zniechęciło do wyjazdów w tamtym kierunku? Ostatnio edytowane przez Adampio : 16.12.2019 o 08:22 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
O tym, jak zachód pojechał na wschód i co z tego wynikło… | jagna | Polska | 134 | 13.12.2020 20:10 |
Siedem mórz … ? Prezentacja zdjęć i filmu w Klub Podróżnik Warszawa | Głazio | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 13 | 09.12.2013 20:05 |
Góry Przeklęte dla początkujących, czyli jak bardzo można poobijać się w tydzień… [2012] | jagna | Trochę dalej | 89 | 10.05.2013 22:03 |