![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Mała Polska
Motocykl: RD07a
Przebieg: 41214
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 1 godz 3 min 51 s
|
![]()
Ranek przywitał mnie takimi widokami.
![]() ![]() ![]() Generalnie krowy szły na wypas. Umówiłem się z Vasilijem, a jakże, że spotykamy się o 8 rano. Byłem gotowy. Zdziwił się. Jak to, tak rano jesteś gotowy ![]() Jak umowa o umowa. Na każdym kroku jest jakaś historia. ![]() Ciekawe kto tam mieszkał, co przeżywał, jak żył. Jadąc w kierunku drogi głównej kręciłem się to tu to tam. ![]() Potrzeba Wam wiedzieć, że spotkałem kolejnego ... Vasilija. Jechał wozem drabiniastym. Zapytał mnie skąd o dokąd i kto ja jestem/ Zapytał też czy w Polszy nie znalazłaby się jakaś robota dla niego. Tu na Ukrainie pracują, maja krowy aby tylko dla siebie. W Polsce lepiej. Ktoś na forum Transalpa mówił o Świdowcu więc ruszyłem w tamtym kierunku. Kolochawa - Ust Czorna. Ni hoo hoo. Nie znalazłem Świdowca. The Bill... Ale nic to. Byle do przodu, byle kółka się toczyły... ![]() ![]() Kręciłem się to tu to tam w poszukiwaniu wrażeń. ![]() Po drodze natknąłem się na fajne miejsce biwakowe. ![]() ![]() Czas był najwyższy by kręcić na południe w kierunku Rumunii. Gdzieś tam czeka Maramuresz. Czego mam się spodziewać ![]() Granica. A gdzie? A skąd? A co w sakwach? A co w plecaku? A cz w kartuszu z gazem na pewno jest gaz ![]() Tak, jest gaz ale musztardowy... Na razie zrobiłem rekonesans. Czy dam radę? Ponieważ godzina jeszcze młoda ruszyłem na początek szlaku by zobaczyć czy dam radę... ![]() Coś kiedyś się tu działo. ![]() ![]() Na razie dawałem radę... ![]() ![]() Ponieważ godzina zrobiła się późna zdrowy rozsądek, którego nie mam wziął górę i nakazał odwrót na biwak. Tak też zrobiłem. Băile Borșa
![]() |
#3 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
W tym opuszczonym dziś miejscu o nazwie Baia Borsa ( przez sz) była kiedyś kopalnia i huta w której pracowało kilkaset osób. Potem wszystko jebło, obecnie ci co pozostali żyją głównie z przemytu. Większość wyjechała za granicę za chlebem jak to bywa w małych górskich miejscowościach gdzie nie ma pracy. Na wysokości tej fabryki biegnie trasa starej kolejki, nie tej co obecnie wozi turystów z Viseu de Sus, tylko starej przemysłowej, która łączy się na wysokości Viseu de Jos z czerwonym szlakiem idącym na Farcula. W zasadzie nie do przejechania Africą, ale jak byś kiedy wrócił tam na lekko to polecam wylać trochę potu i ponaciągać mięśnie bo widoki są przepiękne.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ukraina, Rumunia, Mołdawia 12-24.06.2017 | assur71 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 2 | 12.04.2017 17:23 |
Rumunia, Mołdawia, Ukraina, NRM - wrzesień 2012 | lemur | Trochę dalej | 52 | 14.01.2013 18:21 |
Rumunia-Mołdawia-Ukraina w sierpniu/wrześniu | Marek70 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 3 | 23.08.2012 15:08 |