|
![]() |
#1 |
Motocykl: CB1000R, CRF1000L
![]() Online: 4 dni 5 godz 4 min 51 s
|
![]()
To występuje podczas rozgrzewania silnika i jest dokładnie takie samo jak na filmie no może trochę mniej słyszalne. A czy od nowości to nie jestem na 100% pewny. Przelatane mam już 15000km, przywykłem i stwierdziłem że ten typ tak ma, aż do twojego filmu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 25 min 52 s
|
![]()
podczas nagrzewania się silnika na postoju czasem też to występuje ale kiedy moto się przegoni to już znika, czasem pojawia się jeżeli długo jadę np. na 1 biegu ale nie jest to już praktycznie słyszalne w zamkniętym kasku.
i wygląda na to iż jest to normalne, w niektórych warunkach temperatury/wilgotności/jakości paliwa ecu tak bardzo tnie mieszankę , że lekkie dzwonienie pojawi się ale nie jest to specjalnie dokuczliwe i słyszalne bo wcześniej dzwoniło mi, że hej! i zawsze po nagrzaniu silnika i nie znikało. Teraz u mnie obecnie praktycznie to nie występuje. Nie nagrzewam też silnika tylko od razu jadę, ewentualnie do 1 kreski. Bardzo ważne jest aby wszelkie elementy układu zapłonowego jak fajki, świece, zawór doprowadzający powietrze do dopalania spalin oraz same zawory blaszkowe były sprawne. Na koniec można podejrzewać luzy zaworowe i synchronizację. (ale wyłącznie w sytuacji jeżeli to klikanie jest cały czas) Ostatnio edytowane przez mdxmd : 15.07.2019 o 10:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Numer VIN i numer silnika a rocznik (silnika) | paku | Kwestie różne, ale podróżne. | 11 | 23.06.2013 20:37 |
malowanie silnika? | malikut | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 81 | 29.12.2011 03:08 |