|
![]() |
#1 |
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 30000
![]() Online: 1 dzień 5 godz 51 min 57 s
|
![]()
Nie otwieram nowego tematu więc napiszę tutaj. Od trzech dni mam problem ze skrzynią DCT. Przy zagrzanym silniku jak stanę w korku i włączy się wentylator to rozłącza skrzynie i wyskakuje "-" na wyświetlaczu. Nie da się wrzucić N ani żadnego biegu. Nie ma znaczenia czy jechałem na D, S czy manualu. Pomaga wyłączenie zapłonu i odczekanie 2-3 minut, zapalam i jedzie. I tak przy każdym skrzyżowaniu.
ATAS z listopada 2018, przebieg 6500 km, temperatura w normie, olej pełny stan, reset ustawień DCT nie pomógł, obroty na jałowym 1600-1800 obrotów. Może ktoś ma jakiś pomysł zanim wstawię moto do serwisu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]() Cytat:
Później powiedzą, że sam zyebaueś ![]() Na moje oko to czujnik płynu chłodniczego albo nie został prawidłowo wpięty gdzieś na kostce i rozłącza skrzynię, bo są zbyt wysokie obroty. Nie zauważyłeś czy nie zaczęło się to dziać po zrobionym serwisie albo rozbieraniu moto? Mimo wszystko zrób jak napisałem w pierwszym akapicie.
![]() |
![]() |
#3 | |
Miasto: Bielsko-Biała
Przebieg: 30000
![]() Online: 1 dzień 5 godz 51 min 57 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 5 min 8 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: Opole
![]() Online: 5 dni 2 godz 12 min 22 s
|
![]()
Panowie pytanie!
Czy Wasze DCT (2017) również potrafi tak zredukować(1-2), że idzie się przewrócić a tył kasku już macie obity od pasażerki? Nie wiem o co chodzi ..na pusto tego nie ma... ale jak załaduje sprzęt posadzę żonę i ćwiczę albańskie winkle to mnie krew zalewa i modle się o manual z każdą redukcją w wykonaniu dct... Ta skrzynia na codzie chodzi nie zauważalnie... pod dużym obciążeniem zachowuje się jak by nie był półsprzegła... ja rozumiem, że najlepiej nie schodzi poniżej 4 tys ale czasem na nawrocie się nie da z nachyleniem 21% na śliskiej nawierzchni... Normalne to? Jak u Was ten automat zmienia biegi przy prędkościach spacerowych pod obciążeniem.... |
![]() |
![]() |