Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Trochę dalej

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 12.02.2019, 16:25   #1
Emek
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24

Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 rok 7 miesiące 1 tydzień 6 dni 14 godz 13 min 0
Domyślnie

Wojtek do Kielc masz 1,5 h jazdy ludzi nie ma a stok jest dłuższy 😉 i do tego masz ich kilka w zasięgu rzutu kamieniem. Basen nie kosztuje 40 EUR za rodzinę na 2 godziny a nocleg znajdziesz taniej. Knajpy się poprawiły tak, że teges. Można się tłuc pół dnia na Litwę i pojeździć w tunelu tylko po co?
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12.02.2019, 17:18   #2
wojtekk
Gość

Online: 0
Domyślnie

No dobra To gadamy:

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Wojtek do Kielc masz 1,5 h jazdy
Serio? Wpisane przed chwilą Google maps: 2:15. W sobotni poranek (zmiana turnusu) to 3 - 4h (to raz). Sprawdzone.... bo..... jeździłem do Kielc Sabat Krajno też grany. Po drugie... z całym szacunkiem: Kielce mają się do Druskiennik , jak hm... do Sopotu mniej więcej. Po trzecie: nie wynajmę takiego domu w tych pieniądzach (wiem, sprawdziłem, płaciłem, wynajmowałem - w obu miejscach; Sabat Krajno w sezonie prawie dwa razy wiecej).

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
ludzi nie ma
Emku Drogi... mówisz mi, że ludzi mniej w Kielcach niż w Druskinnikach. Odpowiem Ci: acha. Masz rację Widać to co widziałem dwa dni temu (Druskienniki) i dwa lata temu mnie się zdawało że na Litwie jeździłem z 0 - 4 osobami

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
a nocleg znajdziesz taniej.
Misiu Drogi Kolorowy - szukałem, ba! Nawet płaciłem tak że teges No nie masz racji

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Knajpy się poprawiły tak, że teges.
Mhm Coś o tym wiem W Krajnie jest jedna. No bomba

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Można się tłuc pół dnia na Litwę
Liczysz jak moja była żona ile ja wydaję na motocykl a ona na torebki

Na Litwę dojechałem w 4.5 h (z postojem). Do Kielc w sezonie jechałem.... 4. (dwa lata temu). Rozumiem, że te pół godziny to różnica pół dnia

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Można (...) pojeździć w tunelu tylko po co?
1) Taniej,
2) NIe ma ludzi,
3) Stała pogoda (nie muszę brać plecaka z ubraniami dla dzieci,
4) Stok w rewelacyjnym stanie (vide pkt 2)
5) 200 metrów od parkingu do stoku
6) i inne opisane w poscie.

Co do cen:
http://sabatkrajno.pl/cennik/cennik-zimowy/
Zobacz, że za trzy osoby na 3 godziny płacę 150 PLN. przy 39 Euro to już różnica.... może kilunastu złotych. A ludzi mniej

Ja Ci nie zamierzam udowadniać, że Litwa lepsza dla Ciebie. A Ty próbujesz mi pokazać, że Kielce lepsze dla mnie

Ostatnio edytowane przez wojtekk : 12.02.2019 o 18:35
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12.02.2019, 18:42   #3
Emek
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24

Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 rok 7 miesiące 1 tydzień 6 dni 14 godz 13 min 0
Domyślnie

Wojtku nie będę się spierał ale wyjaśnię. Ostatnia trasa W-wa - Kielce 1,35h (busem).
Ja nie mówię o Krajnie. W Kielcach masz 2 stoki w mieście - Telegraf + Skocznia. Pomijam Krajno, Niestachów, Tumlin etc.
W mieście ludzi nie ma. Zjeżdżasz i wjeżdżasz.
Za apartament w Kielcach na tydzień zapłacisz 2 koła lub nawet mniej.
Co do knajp to mówię o tych w mieście a nie barze pod wyciągiem.
Również nie zamierzam ci nic udowadniać . W Druskiennikach byłem w zeszłym roku 2 razy i to zajebiste miejsce , nie neguję. Mówię tylko o innych opcjach.

Ale z innej beczki w ramach tematu ośrodek narciarski. W tym roku pokusiłem się pojechać do Bukowel UA.
I powiem tak. Tam jest zajebiście. Najlepszy ośrodek narciarski w jakim byłem. Może dlatego że lubię polski Szczyrk, jazdę po lesie a nie alpejskie lodowce i jazdę po odkrytej patelni.
Apartament na tydzień kosztuje od 1000 pln. Żarcie zajebiste i po taniości. Nie wspomnę że na stoku bania kosztuje połowę ceny herbaty .
18 wyciągów, snowpark, trasy do freeridu czy skitouringu, ok 80 km tras narciarskich. Brak kolejek, ogromne parkingi, aquapark, banie wszędzie. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym ośrodkiem. Mankamentem jest dojazd - bite 5 godzin od granicy ale uważam że warto.
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania