| 

| 
	|||||||
| Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Wygląd | 
| 
	 | 
| 

| 
		#1 | 

![]() Zarejestrowany: Oct 2018 
				Miasto: Zabrze 

Motocykl: ATAS 2019 
Przebieg: 11000 

Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s 
				 | 

Wersja ktora mam to RST Pro Series Adventure III (wyedytowalem tytul tematu zeby bylo wiadomo o co chodzi). 

Spodnie i kurtka to cordura na zewnatrz, podpinka przeciwdeszczowa (oddychajaca) i podpinka ocieplajaca. Oczywiscie chodzi mi o pranie tylko tej zewnetrznej warstwy. Przyznaje ze pierwsza moja mysl jest dentyczna jak Celofana (btw Celofan - Twoj film jest jednym z glownych powodow dla ktorego stwierdzilem ze nie ma co czekac i kupilem moto   ) czyli - jakie platki mydlane i srodki do odziezy technicznej bedac 1000 km od domu i 100 km od najblizszej osady ? To ciuch "adventure", wiec troche mnie to dziwi ze RST tak do tego podszedl. No chyba ze to ja zle rozumuje, i producent mowia "nie prac" forsuje opinie ze nie ma co tracic czasu na pranie ciuchow skoro mozna podrozowac ?Prawdzili twardziele nie piora ?  
		 | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#2 | 

![]() Zarejestrowany: Jan 2011 
				Miasto: Warszawa 

Motocykl: brak 
Galeria: Zdjęcia 

Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 19 godz 20 min 54 s 
				 | 

Twardziele to nie wiem. Ja albo wrzucam do pralki i walę proszek jaki jest u kogoś albo kupuję najtańszy proszek w okolicy i też do pralki. Jakby pralki nie było to ręcznie pod prysznicem. Tylko nie miałem nigdy ciuchów z folią na stałe. 

Pełne zadowolenie składa się z małych uciech rozłożonych w czasie. https://www.facebook.com/CFact1/  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#3 | 

![]() Zarejestrowany: Jun 2011 
				Miasto: Białystok 

Motocykl: nie mam AT jeszcze 

Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 14 godz 32 min 40 s 
				 | 

Wcześniej zestaw Akito, teraz RST wrzucam normalnie do pralki, trochę płynu, najniższe możliwe wirowanie, potem do suszarki, program syntetyki i po max 1,5 godzinie mam czyste i pachnące ubranie. Oczywiście bez podpinek. Skutków ubocznych w ciągu 3 lat takiej praktyki nie zauważyłem.

| 
| 

| 

| 
| 

| 
		#4 | 

![]() Zarejestrowany: Nov 2015 
				Miasto: Starogard Gdanski 

Motocykl: nie mam AT jeszcze 

Online: 1 tydzień 4 dni 11 godz 44 min 27 s 
				 | 

Ja prałem zestaw RST Adventure 2 w pralce, bez ochraniaczy i w płynie do odzieży sportowej. Niestety wybrałem program na 40 stopni a w instrukcji jest napisane żeby prac w 30 stopniach. Myślałem ze te 10 stopni różnicy nie zaszkodzi.... kurtka sie wyprała ale od tej pomarańczowej siateczki w środku trochę zmieniła kolor w porównaniu do spodni które były prane osobno. Nie jest to ogromna różnica, ale jest widoczna, także uważajcie na temperaturę.

| 
| 

| 

|