![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Motocykl: nie mam AT już
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 8 godz 19 min 9 s
|
![]()
Przepraszam że zawracam dupę
![]() Problem powrócił, jednak tym razem typuję do wymiany akumulator. Wczoraj po naładowaniu, motór zapalał od razu, zrobiłem 100km (bujałem się po mieście, raz 20, raz 30 i tak do 100) Wracając do domu zjechałem na parking, zgasiłem i chcąc zapalić znów musiałem kręcić dość długo. Znów trip master się zresetował (jak długo kręce to rozrusznik przerywa tak na 1s, gasną kontrolki, trip master się zeruje, i wszystko wraca do normy) wkońcu jak zapali to jest wszystko ok, można jechać. Po dojechaniu do domu też nie chciał zapalać, więc wyjąłem akumulator i podłączyłem do ładowania i dziś rano zapalił bez problemu, rozgrzałem go, zgasiłem i odpaliłem - też bez problemu) Dziś nie jeździłem. Wolę zapytać na forum zanim wymienię aku na nowy (280zł) nie gniewajcie się ![]() mało tego nie świecą mi się stopy... ani przedniego ani tylnego hamulca, pozycja działa żarówkę sprawdzałem wszystkie inne światełka działają co to może być przyczyną ? Ostatnio edytowane przez Maciej : 29.03.2009 o 17:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
![]() Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
![]()
I co uporałeś się z tym odpalaniem bo chyba mam podobny problem i nie wiem co robić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Akumulator na bank.
Ale ale 280zł to chyba w salonie hondy. Kupowałem ostatnio VARTE za polowe tego do afryki |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
![]() Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
![]()
Już nie aktualne, popuściła się śruba na klemie i wystarczyło ją dokręcić i po sprawie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
dobrze że regler się nie spalił
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Problem z CDP?! | killjoy | Przygotowania do wyjazdów | 2 | 13.06.2014 10:56 |
problem z deflektorem | SARACEN | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 16 | 27.07.2012 19:35 |
Mam problem | Lewar | Układ elektryczny i zapłonowy | 48 | 11.03.2011 10:43 |