Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 31.07.2018, 18:08   #1
Widmo80
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju

Widmo80's Avatar

Miasto: Dzierżoniów
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
Widmo80 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 dzień 20 godz 59 min 2 s
Domyślnie

Jestem w połowie roboty.
Lampy zakupiłem w stacjonarnym sklepie motoryzacyjnym , ( dzwoniłem w poniedziałek rano , na wtorek rano były , razem z gumami uszczelniajacymi w komplecie) koszt 2 lamp + gumy + kostki wtykane na żarówki h4 120% 90 zł . Do tego żarówki tungsram H4 i włącznik prosty włącz wyłącz żeby dołączać odłanczać jedną z lamp mijania .
Ja zarezerwowałem sobie na to 2 popołudnia , żeby zrobić to na luzie. Dzisiaj trójkę porozbierałem , wyjąłem ramkę z lampami (zdjęć nie będzie bo mój hiujałej w serwisie akurat), wszystko na stół z ramek wykręciłem pojedyncze rameczki z reflektorami. Punktak i młoteczek mały - trudno troche znaleźć te 5 zgrzewów , ale po dokładnym przyjrzeniu widać . Napunktowane, nawiercone cieniutkim wiertłem najpierw , później wiertło5 i zgrzewy elegancko pusciły . Stare klosze w kubeł , ramki , dremelkiem poczyściłem z rdzy tam gdzie będzie szedł sylikon , odtłuszczanie czystym spirytusem ( nie pytajcie skąd mam warto go mieć do wyższych celów niż tylko wypicie :P ) Aha , z nowych reflektorów powycinałem 3 blaszki które przeszkadzają we włożeniu w ramkę , po ich wycięciu klosz elegancko wchodzi co do 1 mm Silikon czarny nałozyłem , tak dość , żeby lekko wyszedł od środka , kątomierz i ustawienie poziomo i tyle dzisiaj - jutro , jak silikon zwiąże będę to montował . Podobno silikon sie utwardza w tempie około 1-2 mm na dobe , także pełna wytrzymałość będzie miał dopiero za kilka dni.
Widmo80 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania