![]() |
|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 4 godz 21 min 51 s
|
![]()
matjas, i o to właśnie chodziło. Pięknie dziękuję za wyjaśnienie jak to wygląda. Wiedziałem że na forum ktoś to już przerabiał. Będę polował na WeeRide.
Mnie również trochę przeraża ciągnięcie tego za sobą bo nie jestem przyzwyczajony do przyczep i nie chciałbym się zrobić Młodemu krzywdy, łapiąc jakiś zakręt zbyt ostro. A czy ktoś ma doświadczenie z chwytami na rower dziecięcy gdy młode już wysiada? Córa już sama śmiga ale męczy się dość szybko i później pozostaje nam ratunek w postaci PKP/lub jakiegoś busa ale czasem o to ciężko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() Myśmy używali dostanego od Pastora dyszlowozu z jednym kółkiem. Sprawdzało się to super. Jak dzieciak miał ochotę pedalić to pedalił a jak miał ochotę tylko jechać to jechał. Oczywiście podstawa to zachęcanie do pedałowania prośbą i groźbą ![]() Max co tym dziennie zrobiłem z córką to było 35km i gdyby nie fakt, że mały jechał wtedy na rowerku co miał malutkie kółka i trzeba było robić sporo przerw to spokojnie do pięciu dych byśmy dobili. Z perspektywy czasu myślę, że wolałbym jednak uchwyt do JEJ roweru bo mogłaby podjeżdżać sobie na lepszych/łatwiejszych odcinkach, tutaj jednak jedna uwaga: zwróć uwagę JAK jest zrobiony przegub łączący rower rodzica z dzieckiem. z reguły jest to najgorsza chińska chujnia i dzieciak wisi albo w jedną albo w drugą stronę - jak widzę tak jeżdżących rodziców to flaki mi się wywracają. ja do dyszla jednokołowego dorobiłem sobie uchwyt i było megastabilnie ale to co się sprzedaje to jest miazga, tak więc na pewno nie może to być najtańszy dostępny uchwyt bo będzie źle. tak czy owak życzę wielu przyjemnych i bezpiecznych kilometrów! ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szpej turystyczny do roweru | Babel | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 39 | 31.03.2016 23:42 |