![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD07
Przebieg: 62,000
![]() Online: 20 godz 22 min 47 s
|
![]()
Tak długo szukałem klucza do świec do Mojej Królowej (bo w komplecie nie było) aż w końcu postanowiłem sam wziąć sprawę w swoje ręce, czyli szlifierka+spawarka+chęci+30minut czasu i oto co z tego wyszło. Jak coś to mogę podać dokładne wymiary co i jak i z czego zrobić - pasuje do wszystkich czterech świec (bez konieczności demontażu lewej chłodnicy) a to ważne bo oszczędza Nasz czas podczas przeglądu lub wymiany świec. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dziad barowy
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: bielsk podlaski
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 15 godz 52 min 46 s
|
![]()
idziemy do sklepu metalowego i kupujemy najtańszą 18" długą. po to najtańszą żeby dało się w niej w środku rozwiercić większy otwór na świecę. da się wykręcać bez rozwiercania ale mozna złamac porcelanę świecy. dospawujemy do tego kawałek rurki i na końcu nakrętkę lub tak jak kolega zrobił śrube i wsio. ja używam takiego klucza już kilka lat i działa pieknie. najtańszy klucz ma jeszcze tą zaletę, że ma cienkie ścianki i ładnie wchodzi tam w te czarne dziure
![]()
![]() |
#3 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 6 godz 48 min 21 s
|
![]()
albo tez tak
Ostatnio edytowane przez brelo : 27.05.2009 o 11:48 |
![]() |
![]() |