![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2016
Miasto: Warszawa
Motocykl: Inne moto
Przebieg: 77777
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 9 godz 33 s
|
![]()
Właśnie zmagam się z podobnym problemem.
NTV 650. Po sezonie wyjąłem membrany, gaźniki czekały na myjkę, czekały, czekały i się nie doczekały. Tylko przepłukałem gaźnik, powycierałem i złożyłem. Membrany były ok. Śruby pilota wkręciłem max i wykręciłem wg książki, 2,5 obrotu. (wcześniej były wykręcone na ok 5 obrotów). Efekt jak u zaczynającego temat, 120 km/h i 5 tysięcy obrotów przy pełnym odkręceniu manetki. Zdjąłem filtr powietrza, zajrzałem do membran, czy je w ciągu tygodnia szlag nie trafił. Oglądałem uważnie - nie widzę żadnych dziur, pęknięć, nic. Przy okazji odkręciłem śruby pilota o dodatkowy 1 obrót, bo plucie w wydech sugerowało zbyt ubogą mieszankę. Teraz idzie 140 i kręci się do 6000 obr. Wcześniej rozpędzała się lekko do 180, więcej nie próbowałem. Podejrzewam, że odkręcenie śrub regulacji o kolejne dwa obroty "rozwiąże" problem, ale wydaje mi się, że coś tu jednak jest mocno nie tak - będzie podejrzanie duża różnica w stosunku do ustawień z serwisówki. Przed kombinacjami z mieszanką było podejrzanie duże spalanie przy normalnej jeździe - 5,5 litra. Jak sprawdzić, czy te membrany w ogóle się podnoszą? Synchro nie było robione. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Niskie obroty na ssaniu | jez | Uklad paliwowy i wydechowy | 8 | 12.10.2015 19:07 |
wysokość, a obroty | Wójcik | Uklad paliwowy i wydechowy | 5 | 19.03.2014 19:44 |
Nie wchodzi w obroty | Szycha8 | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 6 | 21.10.2012 19:58 |
Obroty a ładowanie | Michal | Układ elektryczny i zapłonowy | 17 | 03.11.2010 23:35 |
Silnik się nie wkręca... | kamis | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 15 | 17.07.2009 20:28 |