![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Może i tak. Pytanie było retoryczne bo pisze o kwotach 300 i 500PLN z Ali i tyle jestem w stanie zapłacić.
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Sorry, ale myślę że za 300 zł to nie kupisz dobrego śpiworu puchowego.
Albo bierz syntetyk, albo wstrzymaj się chwilę i dozbieraj kasę. Nie śledzę promocji, ale pewnie za 500 można coś trafić. Z Chin bym osobiście nie brał. Nie wiadomo co to za puch i w jaki materiał zaszyty. Polski puch jest bardzo wysokiej jakości i ceniony na świecie. Wspomniane wcześniej tutaj firmy: Cumulus i Roberts są z Polski(Trójmiasta). Lipy u nich nie ma. Swego czasu ktoś z tego forum miał jakieś dojście do Cumulus-a, ale niestety to już nieaktualne. Ostatnio edytowane przez sebastian_j : 16.04.2018 o 22:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]() Cytat:
Zdarza się kupić używany raz za połowę nowego. https://www.ebay.de/itm/Schlafsack-M...%3AMEBIDX%3AIT Mi wystarczyło na lato 250 G. puchu Nowy za pól ceny dobrej firmy https://www.ebay.de/itm/NEUER-Sea-to...8AAOSw0gFaqqxY Na lato to max 400 Gram - 400 to jest 3 sezonowy Letni śpiwór na motocykl z gęsiego puchu 250 Gram EN13537 Temperature Rating: 7°C - Comfort - Komfort dla kobiety 2°C - Lower Limit - komfort dla mężczyzny -13°C - Extreme - nie wyststąpi hipotermia u kobiety ,ale i nie pośpi
Ostatnio edytowane przez Franz : 17.04.2018 o 10:05 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Teraz to w ogóle puchowe śpiwory np. Pajaka mają niebotyczne ceny w porównaniu do tego co kiedyś było w ofercie. Pamiętam jak kupiłem 2 śpiwory - na lato i na zimę, z zamkami lewym i prawym tak, żeby można było je łączyć. Prawidłowo przechowywane służą mi do dziś. Zimowy przeszedł bardzo pozytywnie zimowe spanie w zaspach na Selekcji a jedyny jego minus to spore rozmiary. Nie wim ile tam gram puchu jest, nie patrzyłem na to wcale kiedy kupowałem go z 15 lat temu. Mimo to jak jadę sam zabieram go zawsze ze sobą na jesieni.
|
![]() |
![]() |