![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#16 |
880220111
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
![]() Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
![]()
jeżeli masz bardzo dobrą orientację w terenie to po studiowaniu google earth utworzysz mapę wirtualną Zakarpacia w głowie..
Mój ostatni wyjazd tak sie odbył.. Brak GPS,brak mapy papierowej,brak kompasu,brak znajomości cyrylicy choć co wyjazd coś tam sie nauczę... Cały wyjaz bez niespodzianek a zgubiliśmy sie 8 km od granicy,ale udało sie wyrwać z leśnej otchłani.. Z google wszystko ogarniesz gdzie skręcić gdzie co jest.. Proste jak drut pod warunkiem bardzocdobrej orientacji w terenie Drogi na UA zawsze gdzieś prowadzą i zgubić sie da ale trzeba się postarać.. Na poczatek tradycyjnie zrób sobie Pikuja od przełęczy użockiej,Borżawa no i Równa.. Jak będzie mokro to i liście mają co robic w tej glince i dużym nawet sie nie szarp no chyba że na Równą bo tam w deszczu dużym podjechac sie da. Zajarzysz o co kaman to będziesz sie dalej zapuszczał w stronę Howerli.. W Gorgany raczej sie na moto nie wybieraj bo to na dzień dzisiejszy najbardziej dzikie góry w Karpatach i teren tylko dla lekkich raczej. Kilka razy byłem,jeżeli coś głupio napisałem czy jest coś nieaktualne prosze mnie poprawic bez linczu
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
zbior map | lorsol | Mapy | 14 | 17.04.2016 09:20 |
Albania - kilka informacji praktycznych/prośba o pomoc | sharma | Trochę dalej | 3 | 09.06.2013 13:35 |