Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > NAT - Nowa (przyszła) Królowa > NAT - Warsztat

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 13.09.2017, 19:01   #11
bukowski
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał mdxmd Zobacz post
problem o którym piszesz (brak nitowania w górnej części lagi) dotyczył początku produkcji i faktycznie woła to o pomstę do nieba a obecny problem to wyrabiające się panewki i golenie przedniego zawieszenia (dotyczy chyba niemal wszystkich wodniaków) - ale nie grozi to chyba wypadkiem?, no cóż ja na szczęście nie jestem i raczej już nie będę nieszczęśliwym posiadaczem wodnika. Wszystko co piszesz się zgadza dyskusja była o lagach i pisałem wyłącznie na swoich doświadczeniach.

W CRF też można napisać, że jak w zakręcie wywali olej z zawiasu a ten dostanie się pod tylne koło to skończy to się źle... prawda? nie atakuję CRF jako motocykla ale robienie zawiasu co rok czy dwa lata... może z perspektywy osoby użytkującej enduraki to normalka ale z turystycznego podejścia to nie do przyjęcia.
Na razie nie ma mowy o "robieniu zawiasu". Jest mowa o konieczności obsługi uszczelniaczy i serwisu olejowego oraz o jakimś, bliżej nie określonym statystycznie problemem wycierania gładzi. Rozmawiałem w weekend z Dandym, który trochę sprzętów w życiu serwisował, i twierdzi, że słaba powloka lag to dzisiaj standard. Trzeba dbać o olej, momenty dokręcania i tyle - tak to czytam. Mi, po 20 kkm (w tym <6 kkm w Pamirze) nic nie cieknie. Ale i tak przed przeglądem 24kkm pojadę na serwis olejowy.

Przy 24 kkm spróbuję docisnac serwis odnośnie ogarnięcia gwarancyjnych tematów i tyle mnie honda widziała.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
  Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania