![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Cięższe rolki. Koniec tematu.
Naczelny... Ogarniasz cezete a nie ogarniasz wariatora? No weź... ![]() Osobiście tez nie lubię skutixow co sie kręcą żeby ruszyć ale pamiętaj ze nie każdy silnik ma taka charakterystykę ze polubi ten start od dołu. Miałem pare skuterów za czasów wrocławskich i np scarabeo 125 z rotaxem było wyjątkowo szybkoobrotowe i w ogóle tego nie lubiłem ale mam pewność ze ten silnik nie polubiłby lekkich rolek. Z kolei helix szedł idealnie od dołu i startował od lada ruchu manetka. Uwielbiałem ten skuter tylko te kołeczka.... :/
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 11 godz 59 min 31 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 11 godz 59 min 31 s
|
![]()
A jeszcze patrzylem na necie za danymi z przełożeń przekładni. Ale nigdzie nie ma danych. Bo skuter ma 16 koła a ten sam silnik jest montowany w Aprilli Atlantic na kołach 14 cali więc inne będzie przełożenie końcowe. Bo sama zmiana przełożenia już by wydłużyła "biegi"
![]()