|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 4 dni 11 godz 51 min 50 s
|
![]()
Moim zdaniem olejarka to nie gadżet i na pewno sobie zamontuje, wkurwia mnie mycie oklejonego szprejem i kurzem łańcucha, smarowany automatycznie olejem zawsze będzie czysty i nasmarowany.
Kupowanie smarowniczek za 1500 rzeczywiście mija się z celem, ale za 200zł można spokojnie wyrwać używanego scotoilera i to już jest super cena biorąc pod uwagę, że to tyle co 4-5 puszek spreju.
![]() |
#2 |
Michał
![]() |
![]()
Bo do oleju się nie przykleja kurz i brud?
Nikogo na siłę nie przekonuję, ale łańcuchów motocyklowych się wg mnie praktycznie nie smaruje (tylko po deszczu żeby nie zardzewiał). Ja robię tak - jak wracam z offa to mycie ciśnieniowe moto i na koniec czasem psiknę. Koniec. Tak robiłem z AT i na jednym napędzie zrobiła 30tkm w moich rękach (kupiłem i sprzedałem z tym samym łańcuchem, zmieniałem tylko przełożenia)..over Łańcuch jest nasmarowany od środka i ma uszczelki. Rolki mają się obracać przy kontakcie z zębatką. Jak będzie suchy to naprawdę będzie bardziej czysty..to nie przegub stara 66 gdzie trzeba napakować smaru ŁT43 do pełna. Nikt nikomu nie zabrania, tylko po co? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2013
Motocykl: CRF1000L
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 9 godz 39 min 32 s
|
![]()
[QUOTE=madafakinges;534950]Moim zdaniem olejarka to nie gadżet i na pewno sobie zamontuje, wkurwia mnie mycie oklejonego sprejem i kurzem łańcucha, smarowany automatycznie olejem zawsze będzie czysty i nasmarowany.
zdecydowanie popieram! zanim zamontowałem scotta do poprzedniego moto szlak mnie trafiał z tymi sprayami i syfem z tym związanym, po zamontowaniu zapominasz o temacie ,czasami trzeba tylko uzupełnić olej i po sprawie! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
scottoiler | lukiz | Wszystko dla Afryki | 35 | 18.04.2015 17:05 |
Scottoiler - problem | mihoo | Rama, zawieszenia, napęd | 4 | 08.05.2013 18:41 |