![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 3 godz 44 min 57 s
|
![]()
Hmmm...widocznie źle sprecyzowałem informacje.
Możliwe jest wykonanie każdego zbiornika motocyklowego, pod warunkiem posiadania odpowiedniej formy. Formą może być istniejący zbiornik od Afry, a równie dobrze można go rozdupić, porozcinać i uzyskać pożądany efekt. Dlatego właśnie propozycja ma charakter bardzo oględny. I odwrotny do wszystkich ofert. ponieważ....to nie ja ustalam sobie jaką zbiornik będzie miał pojemność, do czego będzie pasował, czy będzie w kropki czy paski. Zależy mi na stworzeniu czegoś zaaprobowanego przez NAS, a nie sprzedaniu gotowego produktu. Oczywiście w związku z raczkowaniem projektu wolałbym się skupić na akcji typu, stwórzmy super zbiornik do RD07, albo do NAT. Co nie zmienia faktu, że warto zadać kilka kluczowych pytań: - do jakiego modelu AT - jaka pojemność zbiornika - jaki kształt zbiornika (ori czy modyfikacje) - jaka docelowa masa zbiornika - jaki materiał (z lepieniem włókna szklanego dajmy sobie spokój, zależy mi na czymś profesjonalnym, formy do zbiorników alu za drogie, pomimo, że mam techniczne możliwości wykonania). I to nie ja, a rynek - MY - mamy ustalić na czym nam najbardziej zależy. Oczywiście, zaraz ktoś wyperswaduje, że jeden woli blondynki, a drugi brunetki...jednak sytuacja i tak wydaje się być mocno komfortowa ![]() Odnośnie homologacji, to jakoś producenci specjalnie się nie chwalą posiadaniem takowych (przeglądałem strony), a sprzedaż trwa..wyrobić można, tylko niesie to za sobą wzrost cen i wydłużenie czasu dostawy. Chyba dopiero po ustaleniu warunków brzegowych można rozmawiać o cenie, natomiast celem nie jest stworzenie czegoś za 2000 zł lub 3000 zł, na co stać wąskie grono klientów. Jesteśmy w Polsce (w większości ![]() Jeśli temat umrze, bez spiny, to luźna propozycja i nikt się o nic nie obraża ![]() |
![]() |
![]() |