![]() |
#20 |
BRAAP BRAAP
![]() Zarejestrowany: Nov 2015
Miasto: ZK
Motocykl: DL650AL4; XT660z
Przebieg: rosnący
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 11 godz 38 min 10 s
|
![]()
Słów kilka o agroturystyce "Dar Losu"
Miejscu, gdzie nocowałem na Kaszubach, zdecydowałem się poświęcić osobny akapit. Uważam, że w zalewie kwaterunków wczasowych o różnej, często wątpliwej jakości, miejsca takie jak to należy doceniać. Agroturystyka leży na uboczu, przy szosie wylotowej z Gołubia, w stronę Szymbarku. Prowadzi ją niezwykle miła kobieta - Pani Halina Rosik-Binke. Agroturystykę na pewno można dopisać do "miejsc przyjaznych motocyklistom". Dom położony jest na przyjemnej działce pod lasem. Przede wszystkim oferuje towar deficytowy w dzisiejszym świecie - spokój. ![]() Jest tu dużo przestrzeni. Jest masa zwierząt. Koty, psy, koza, owca, kury, kaczki, gęsi... Jest przepyszne, domowe jedzenie i biesiadowanie przy wspólnym stole. Jest rodzinna atmosfera i przyjazny klimat. Jest leniwie płynący czas. Ponadto - amatorzy domowych nalewek nie będą zawiedzeni. ![]() ![]() ![]() Kwaterowałem w zadbanym i czystym pokoju dwuosobowym z łazienką. Po całym dniu na motocyklu nie było nic przyjemniejszego niż uwalić się na wygodnym łóżku z książką w dłoni. ![]() Szukałem miejsca, gdzie nie przejmując się niczym, będę mógł skupić się na wypoczynku i eksplorowaniu kaszubskich uroków. Nie zawiodłem się. Jest to ostoja, do której chętnie ponownie wrócę. Dla zainteresowanych: Agroturystyka "Dar Losu" N54.20294° E18.06062° ul. Jagodowa 1 83-316 Gołubie Halina Rosik-Binke tel. 503 499 420 http://www.darlosu.pl/ https://www.eholiday.pl/noclegi-mm5549-galeria.html Podsumowanie 4 dni w trasie. Przejechane 922km. Drogi każdego rodzaju i trochę bezdroży. Szutry, piach i asfalt. Ogromna ilość pięknych widoków i miejsc wartych zapamiętania, ciekawych obiektów i naprawdę fajnych ludzi. Chociaż pojechałem solo, to nie byłem sam. Miałem dużo czasu na przemyślenia, kontemplację i czerpanie czystej radości z jazdy motocyklem. ![]() Czy Kaszuby warte są odwiedzenia? - zdecydowanie tak. Powrotu po raz kolejny? - jasne. ![]() Wydaje mi się, że w krótkim czasie udało mi się zobaczyć wiele z tego co oferuje region. Wiem jednak, że to tylko niewielki wycinek całości. Jeżdżąc po parkach krajobrazowych tyle bocznych dróg kusiło, aby zapuścić się na malownicze, pofalowane pola, w szumiące, gęste lasy czy nad spokojne jeziora i rzeki, że po prostu nie sposób poznać wszystkiego na raz. ![]() Z tego krótkiego wypadu przywiozłem masę dobrych wspomnień i pozytywnej energii. W niektórych momentach jednak załamywałem ręce nad głupotą ludzką i brakiem poszanowania dla natury. Takie widoki towarzyszyły mi niestety zbyt często. Jest to plaga, której widać, nikt nie potrafi zaradzić. ![]() V-Strom po raz kolejny udowodnił swoją wartość. Na Kaszubach sprawdził się doskonale. Zawiózł mnie bezpiecznie wszędzie tam gdzie chciałem dojechać, nie sprawiając przy tym żadnych problemów. Turystyk pełną gębą. ![]() Wykaz punktów orientacyjnych Na prośbę kolegów wstawiam koordynaty wraz z orientacyjnym ich rozmieszczeniem na mapie. Nie są to wszystkie miejsca, które odwiedziłem, czy które są uwiecznione na fotografiach. Może pomogą komuś zaplanować swój kolejny wypad na Kaszuby (czego Wam i sobie życzę). ![]() ![]() To już wszystko. Była to moja pierwsza tego typu relacja. Czy była dobra? Pozostawiam to Waszej ocenie. Dziękuję za uwagę. KONIEC Ostatnio edytowane przez Vee : 01.07.2017 o 13:04 |
![]() |
![]() |
Tags |
kaszuby , majówka , v-strom |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szuter party 1-4 czerwiec 2017 Kaszuby | marekw | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 0 | 18.01.2017 19:04 |
Jaki kierunek na przedłużony weekend majowy? | Pils | Umawianie i propozycje wyjazdów | 6 | 15.04.2013 12:05 |
majowy weekend 28.04-06.05 | diesel | Umawianie i propozycje wyjazdów | 1 | 25.04.2012 08:44 |