Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.12.2016, 15:26   #27
ofca234

Motocykl: XChallange
ofca234 jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 dni 2 godz 25 min 10 s
Domyślnie

Evvil - to wszystko waży bardzo dużo. Ja jeżdżę sam, jestem więcej niż pewien, że sam, z pychu, nie pchnąłbym nawet nieobładowanej SuperTenery. Może ci co jeżdżą w grupie, albo gdzieś w miarę blisko Polski lub korzystają ze zorganizowanych wyjazdów z transportem w obie strony tyle nie potrzebują. Bo ktoś tam ich poratuje. Nie wiem. Ja wiem, że jak się samemu rozbiera motocykl w środku niczego to albo masz swoje narzędzia albo jest bardzo źle.

Bardziej do mnie bolało wożenie przedłużki i dużej grzechotki, żeby móc się łatwo dostać.do świec w ST niż te kable.

Kabli kiedyś nie woziłem, bo uznałem, że przecież gdyby coś to pewnie kogoś spotkam z kablami. I gdzieś przed Uralskiem, gdy były potrzebne okazało się, że ŻADEN Kazach w swojej Ładzie nie miał żadnych kabli, co gorsza, po dwóch stronach drogi były dwie, wyjątkowo europejskie stacje, czyli takie ze sklepem, gdzie można wejść do środka i sobie kupić jakieś części (w większości były to małe stacje z zakratowanym oknem, a odległości pomiędzy nimi to jakieś 100 km) i patrz, kabli nie było. I nie udało się ich znaleźć (Teresa po dłuższej chwili odpaliła sama z siebie).

Motocykl często zostawiałem na ulicy przed "hotelem", jeżeli już spałem w mieście, byle blokada lepsza jest niż nic a łańcucha nie chciałem wozić bo to dopiero waży.
ofca234 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania