![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
11110111101
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07
![]() Online: 4 dni 3 godz 16 min 28 s
|
![]()
R2D2 mam pytanko:
Pisales ze modul ktory robisz nie zmiesci sie w obudowie tripmastera ze wzgledu na wyswietlacz... jakie sa wymiay tego wyswiatlacza? czy nie mozna by bylo wywalic całej tej szybki ktora tam jest lub ewentualnie conieco podpiłować? pytam bo mi ten Tripo z wygladu sie podoba. no i odpadły by spore koszty wytworzenia szczelnej obudowy + kombinowania jakiegos mocowania...
![]() |
#2 |
Miasto: Pułtusk/Wawa
Motocykl: BMW F650GS Dakar
Przebieg: 91000
![]() Online: 10 min 53 s
|
![]()
jol jol,
To o moim sprzecie mowa ![]() ![]() To co podal ramires to pelny schemat urzadzenia, oprogramowanie to tego cuda tez jest odstepne w postaci zrodlowej jak i gotowej do wgrania. Tak wiec wszystko mozna sobie samemu zmontowac. Z funkcji tego cacka jakie teraz przychodza mi do glowy to: 2 przebiegi dzienne przebieg calkowity moto przebieg do nastepnego serwisu (mozna sobie ustawiac) przebieg od ostatniego tankowania wszystkie kontrolki moto, plus jedna do skonfigurowania sobie samemu np. czujnik z rozlozenia kosy woltomierz obrotomierz predkosciomierz czujnik temp. wody czujnik temp. oleju czujnik temp. otoczenia czujnki temperatury wewnetrznej urzadzenia programowalne wejscie na inne czujniki data, godzina itp automatyczne wlaczanie/wylaczanie podswietlenia (czujnik swiatla) sterowanie z kierownicy pelne wsparcie dla rodbooka wiecej nie pamietam teraz ![]() ![]() ![]() Aha, obecnie sa trzy jezyki, niemiecki, angielski i holenderski. Ale nic nie stoi na przeszkodzie przetlumaczyc wszystko na polski bo jak juz wpominalem, zrodla sa ![]() Pozdro! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ReGeNeRaToR
Miasto: Olsztyn
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 1 godz 52 min 16 s
|
![]() Cytat:
zobacze co i jak , ile miejsca zajmie elektronika dokumentacja do wyswietlacza jest tu : http://download.maritex.com.pl/pdfs/op/JM24064A6WLW.pdf na stronie 5. Data7 : nie znalazlem kodow zrodlowych tylko skompilowane binary , nie sadze zeby ktos dawal zrodla jak sprzedaje to komercyjnie.
END of TRANSMISSION Ostatnio edytowane przez R2D2 : 23.04.2008 o 21:39 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Miasto: Pułtusk/Wawa
Motocykl: BMW F650GS Dakar
Przebieg: 91000
![]() Online: 10 min 53 s
|
![]() Cytat:
![]() ale jest tez zgrabna paczuszka: http://sourceforge.net/project/showf...kage_id=205376 Co do legalizacji, to wiem ze to urzadzenie nie ma TUV`u ale na forum sixo bylo info ze da sie to raczej zrobic. Ja sie nie interesowalem tym, chociaz sam chcialem podmienic zegary ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
ReGeNeRaToR
Miasto: Olsztyn
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 1 godz 52 min 16 s
|
![]() Cytat:
polookam w kody moze sie cos przyda , chociaz ja chce zastosowac inne czujniki temperatury, aczkolwiek korzystanie z oryginalu bedzie mile.
![]() |