![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Miał być serwis zimowy, a skończyło się m.in na wymianie wałka
Zrobione: - wszelkie elementy nadwozia przesmarowane - koła wycentrowanie, w tylnym kole 10 nowych szprych - nowy sworzeń , łożyska i uszczelniacze kiwaczki amora tył -nowy ślizg łąńcucha napędowego na wahaczu - sprawdzenie, wyczyszczenie i zabezpieczenie instalacji elektrycznej - remont silnika z użyciem nowych a) pierścieni HONDA b) wszelkich uszczelek Versah c) wałek przeniesienia napędu HONDA d) oba łańcuchy rozrządu DID e) zaślepka dekla alternatora (od kręcenia wałem) f) oringi g) olej valvoline 10w40 półsynteza h) filtr oleju i) płyn chłodniczy motul expert j) świece zapłonowe k) - montaż pompy paliwa - spawanie mocowania osłony łańcucha na wahaczu - smarowanie linek - ładowanie akumulatora |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Szczecin
Motocykl: RD07
Przebieg: rosnący
![]() Online: 4 dni 8 godz 57 min 6 s
|
![]() Cytat:
Toż to nuvka sztuka teraz Panie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Mała Polska
Motocykl: RD07a
Przebieg: 41214
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 1 godz 9 min 38 s
|
![]() Cytat:
wszystko zrobione to wpadaj na stare śmieci w Małopolskie to polatamy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
![]()
A ja miałem zrobic lekki przegląd po kupnie a przed sezonem i zakonczyło sie silnikiem w ramie na kobyłkach....
potrzebuje lekarza... ![]() Ale naszczęscie moja czwórka wolna byla/jest od wiejskiego tuningu wiec sprawa zamknela sie na pakiecie startowym oraz nowe gumy, gmole by henry oraz pare drobiazgow w tym zębatka zdawcza od rambo. Koncówka prac: |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
**bizuteria** dla królowej | matjas | Wszystko dla Afryki | 7 | 24.04.2009 13:57 |