![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2015
Motocykl: RD07
![]() Online: 9 godz 53 min 45 s
|
![]()
Dzięki bardzo wszystkim za odpowiedzi. Faktycznie owe kilogramy Afri wkomponowane zostały w nią wyjątkowo (hm jak to nazwać) "nieporęcznie". Ja także kilka razy pchałem choppera i to cięższego, natomiast był to wysiłek o wiele efektywniejszy niż w przypadku Africi. Cóż, zachorowałem na Afri i na pewno się z nią "dogadam". Miłość wymaga poświęceń- wzajemnego poznania się i pracy nad związkiem, na co jestem gotów
![]() Uzupełniam - moja Afri jest z 1995r. i jak już pisałem jest to model RD07. Rozumiem, że jeśli chodzi o tył, to luzuję przeciwnakrętkę (trzeba użyć pręta do pobijania-takgdzieś wyczytałem) i ściskam sprężynę tj. ściskam nakrętkę, którą następnie kontruję przeciwnakrętką, czy z amortyzatorem gazowym też coś trzeba jednocześnie zrobić? Na co mam zwrócić uwagę, by "nie przegiąć" w owym obniżaniu? Jeśli chodzi o przód, to rozumiem, że nie da się w żaden sposób obniżyć moto na lagach? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
regulacja zaworow | solo1972 | Regularne czynności serwisowe | 48 | 27.07.2019 17:33 |
SAG - regulacja zawieszenia przód, tył | DrSpławik | Rama, zawieszenia, napęd | 14 | 18.04.2018 11:32 |
Regulacja zaworów | 7Greg | Regularne czynności serwisowe | 126 | 29.11.2017 07:57 |
regulacja mieszanki - faq? | Evvil | Uklad paliwowy i wydechowy | 5 | 09.09.2012 15:38 |