Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > NAT - Nowa (przyszła) Królowa > CRF 1000 L

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 27.08.2015, 08:39   #10
consigliero
Ajde Jano

consigliero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 9 miesiące 2 tygodni 49 min 8 s
Domyślnie Nowa Afryka

Cytat:
Napisał puszek Zobacz post
Mówiąc o stromym zjeździe miałem na myśli nie drogę pod dom wycieczkowy tylko zjazd z Góry. To podjazd Borysa na Borżawie tylko w drugą stronę. Ci co byli to znaja...

https://www.youtube.com/watch?v=lIm-eISlqiQ

Wstawiając przykład wizualny , chciałem pokazać że nie ma najmniejszego problemu ze zjazdem automatem w warunkach małej przyczepności z automatem , nawet na oblodzeniu system będzie się starał utrzymać minimalną prędkość , nie mam i nie używam takiego dodatku jak łańcuchy .Nie było też problemów podczas zjazdu z przełęczy Legionów tym autem , jedynie jadący z tyłu pytali dlaczego cały czas hamuję, a to tylko informacja o załączonej kontroli jazdy w dół . Nie było też problemów ze zjazdem z połonin w warunkach błotnych , dzięki systemowi a-track , tylko trzeba mieć mocne nerwy aby pozwolić systemowi na pracę , a nie w przypływie paniki deptać hamulec . To auto poradziło sobie o niebo lepiej niż kultowa 80 , na co mam bardzo logiczne wytłumaczenie. Stosunek mocy do ciężaru w tym aucie to lata świetlne w stosunku do HDJ 80 , no i prześwit . Wiem , wiem że jak znajdziemy miejsce gdzie trzeba będzie topić auto po klamki , to ja pewnie się wycofam , ale w każdym innym przypadku to my będziemy recovery car.

Osobiście i oczywiście subiektywnie , nie widzę żadnej przewagi manualnej skrzyni nad automatem , może tylko ekonomia

Ostatnio edytowane przez consigliero : 27.08.2015 o 08:41
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania